Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2024 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 16:14

Ethereum uitbraak suggereert dat altcoin seizoen om de hoek staat

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum vindt 'golden pocket' en kan stijging naar $5.000 hervatten

Foto: Who is Danny/Shutterstock

De sterke prestaties van ethereum (ETH) in de afgelopen weken suggereren dat de crypto-markt mogelijk een zogeheten ‘altcoin seizoen’ tegemoet gaat.

Een altcoin seizoen, of ‘altseizoen,’ is een fase in de marktcyclus waar kleinere cryptomunten dan bitcoin (BTC) een grote inhaalslag maken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum heeft de hoogste slotkoers in 97 weken bereikt

Ethereum is, net als zijn grote broer bitcoin, de laatste tijd hard gestegen. De koers doorbrak begin deze week de $3.000 en komt na een stijging van 50% in de afgelopen maand inmiddels op $3.355 uit.

Volgens analisten van cryptobeurs Bitfinex is dit mogelijk een teken dat de eerdergenoemde altcoins seizoen om de hoek staat.

“Ethereum heeft aanzienlijk momentum achter zich, is door de $3.000 grens gebroken en maakt zich klaar voor de hoogste wekelijkse afsluiting in 97 weken.

Deze stijging voedt de discussies over de mogelijke start van een ‘altcoin seizoen’, een periode waarin alternatieve cryptocurrencies beter presteren dan bitcoin,” zeggen de analisten van Bitfinex in het Bitfinex Alpha rapport van deze week

Advertentie

Ethereum aanbod op cryptobeurzen neemt in rap tempo af

Deze sterke koersstijging gaat gepaard met een aanzienlijke afname van het totale ETH aanbod op traditionele cryptobeurzen.

Deze afname kan de koers nog verder omhoog duwen, zeggen de Bitfinex analisten:

“Deze netto uitstroom wijst op een sterke aanbodkrapte die de prijs van ether verder zou kunnen opdrijven,” aldus Bitfinex.

Het Bitfinex rapport meldt dat sinds begin januari al maar liefst 800.000 ETH ter waarde van ongeveer $2,4 miljard van cryptobeurzen is opgenomen.

Volgens de analisten wordt ETH van beurzen gehaald om voor de langere termijn vast te houden of te gebruiken voor staking. De afname van het aanbod zorgt hoe dan ook voor een opwaartse druk op de koers.

“Deze aanzienlijke afname van de ether reservebalans op beurzen is zeer positief voor het activum en vertegenwoordigt mogelijk de sterkste aanbodkrapte voor het activum sinds de Shapella upgrade,” voegt Bitfinex eraan toe.

Historisch gezien hebben altcoins de neiging om een inhaalslag te maken nadat bitcoin en ethereum hard zijn gestegen.

In de afgelopen maanden bleef ethereum echter enigszins achter op veel grote altcoins, waaronder solana (SOL). Inmiddels nemen de twee grootste cryptovaluta op de markt weer het voortouw.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie