Ivo Melchers Ivo Melchers
02/02/2024 14:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 16:26

Ethereum’s volgende grote update: belangrijke meeting op komst

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum's volgende grote update: belangrijke meeting op komst

Foto: Casimiro PT/Shutterstock

De Ethereum (ETH) gemeenschap kijkt al geruime tijd uit naar de volgende grote netwerkupdate. Al sinds de meest recente Shapella hard fork van april vorig jaar zijn de ogen massaal gericht op de zogenoemde ‘Dencun’ update. Sinds vorige maand wordt het volop uitgerold op testnetwerken, maar volgende week zal eindelijk de officiële datum bekend worden gemaakt wanneer het hoofdnetwerk aan de beurt is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum update komt steeds dichterbij

Gisteren werd Dencun, ofwel ‘Deneb-Cancun’ in zijn volledigheid, uitbundig besproken tijdens de Ethereum All Core Developers Execution (ACDE) call. Ethereum hoofdontwikkelaar Tim Beiko bracht op sociale mediaplatform X de belangrijkste punten aan het licht.

Beiko schrijft dat ze tijdens de meeting ervoor hebben gekozen om nog geen datum vast te stellen voor de implementatie op het mainnet.

Eerder deze week kon je al lezen dat de update met succes werd gelanceerd op het ‘Sepolia’ testnetwerk. Beiko herhaalde dat ‘’over het algemeen alles heel soepel verliep’’ en dat de uitrol op het volgende en tevens laatste testnetwerk, ‘Holesky’, voor 7 februari gepland staat.

‘’Ervan uitgaande dat alles er volgende week goed uitziet, hopen we de datum vast te stellen op de ACDC van donderdag,’’ aldus Beiko.

Christine Kim, de vice-president van onderzoek bij crypto-investeringsfonds Galaxy Digital, schat de kans op mainnet-activatie tegen het einde van maart op 80 procent, zo schreef ze gisteren op X.

Ze voegt hieraan toe dat het ook mogelijk is dat Dencun live gaat tegen het einde van deze maand, maar zei dat de kans hierop dichter bij 40 procent ligt.

Ethereum Dencun

Dencun is een belangrijke update om de operationele efficiëntie en veiligheid van het Ethereum netwerk te verbeteren.

Met name Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, beter bekend als ‘proto-danksharding’, is een belangrijk onderdeel dat de schaalbaarheid een flinke boost moet geven.

Proto-danksharding is ontworpen om de kosten van rollups te verminderen. Met rollups worden transacties buiten de layer-1 blockchain, in dit geval Ethereum, uitgevoerd en gebundeld in een enkele ‘samengevatte’ versie.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie