Grootste ethereum ‘mining pool’ gaat staking aanbieden

Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Grootste ethereum ‘mining pool’ gaat staking aanbieden

Foto: TimeShops/Shutterstock

De Ethereum (ETH) merge is vlakbij en dat betekent dat het netwerk zal overschakelen van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). Wellicht het grootste gevolg van deze verandering is het feit dat het minen van ether tokens verleden tijd zal zijn. De grootste mining pool op Ethereum, Ethermine, gooit daarom ook de bedrijfsvoering totaal om. Zij zullen na de merge niet langer een mining pool aanbieden, maar enkel nog een staking pool.

Ethereum staking

De nieuwe dienst, die mede mogelijk gemaakt wordt door Bitfly, zorgt ervoor dat stakers gezamenlijk hun ETH kunnen vastzetten in een staking contract om zo een aardig rendement te generen. Dit rendement ligt op jaarbasis op 4,43%. Gebruikers hebben ook slechts $159 aan ETH nodig om te kunnen participeren aan de staking pool.

Dat laatste is van belang omdat het standaard staken op Ethereum alleen voor de grote investeerders is weggelegd. Om een in je eentje te staken als node operator heb je maar liefst 32 ETH nodig. Dat betekent dat alleen mensen die meer dan $50.000 hebben liggen kunnen profiteren van het rendement dat Ethereum staking biedt.

Staking pools, zoals die van Ethermine, zorgen er feitelijk voor dat het staken op Ethereum voor vrijwel iedereen toegankelijk wordt. Het rendement ligt op die manier wel iets lager. Als solo node operator is het rendement namelijk 4,6% per jaar, zo’n 0,2% hoger dan staken via Ethermine.

Het einde van Ethereum mining

Doordat ETH-mining over een paar weken niet meer zal bestaan zijn miners op dit moment hard op zoek naar alternatieven. Immers, hun inkomstenbron zal op zeer korte termijn ophouden te bestaan. Sommige bedrijven, zoals Ethermine, kiezen er daarom voor om een compleet andere weg in te slaan, maar andere bedrijven houden krampachtig vast aan de status quo.

Een aantal miners hebben op die manier de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat PoW mining van ETH niet ten einde zal komen. Deze groep, ook wel bekend als EthereumPOW, doet er alles aan om tijdens de merge een splitsing van het netwerk te bewerkstelligen dat er voor zal zorgen dat zij rustig kunnen doorgaan met het minen van ETH, zij het niet langer op het officiële Ethereum netwerk.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie