Ivo Melchers Ivo Melchers
17/12/2023 11:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2023 11:04

Opmerkelijk veel ethereum-bezitters staan in het groen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Opmerkelijk veel ethereum-bezitters staan in het groen

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

Ethereum (ETH) is sinds halverwege oktober aan een enorme prijsrally bezig. De ethereum koers staat momenteel dan ook op niveaus die sinds halverwege 2022 niet meer zijn gezien. Hierdoor kunnen op dit moment veel ethereum-holders een winst noteren op hun totale investering.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

3 uit 4 ETH wallets hebben winst

Dankzij de openbaarheid van de blockchain kunnen boeiende inzichten worden verkregen, waaronder de algehele winstgevendheid van alle investeerders van de desbetreffende cryptomunt.

Tegen de huidige ethereum koers van 2.212 dollar staat 75 procent van alle wallets in de plus. Tegelijkertijd staat 23 procent momenteel op verlies en 2 procent op break-even.

Dit betekent niet dat 75 procent van alle ethereum-investeerders nu in het groen staat. Het aantal wallets staat namelijk niet gelijk aan het aantal daadwerkelijke bezitters. Zo hebben crypto exchanges in enkele wallets munten van een groot aantal investeerders zitten. Ook kunnen individuen of entiteiten logischerwijs hun munten verspreid hebben over meerdere wallets.

Desondanks is het een zeer indrukwekkende statistiek die door veel altcoins verre van wordt geëvenaard. Bij cardano (ADA), een zekere ‘concurrent’ van ethereum, staat de winstgevendheid bijvoorbeeld gelijk aan 55 procent.

Ethereum staat momenteel op zijn hoogste prijs sinds begin mei 2022. Met name de afgelopen 2 maanden hebben een grote bijdrage geleverd aan de huidige winstgevendheid. Op 17 oktober stond de prijs van ethereum nog op grofweg 1.600 dollar, maar inmiddels staat de prijs ongeveer 38 procent hoger.

Bitcoin daarentegen staat nu op zijn hoogste prijs sinds halverwege april en heeft een nóg indrukwekkendere winstgevendheid. Voor maar liefst 84 procent van alle BTC-wallets ligt de gemiddelde aankoopprijs namelijk lager dan de huidige BTC prijs.

Advertentie

Ethereum gaat Bitcoin inhalen

Dit jaar heeft ethereum, ondanks zijn uitstekende koersstijging, het af moeten leggen tegenover bitcoin wat betreft het jaarlijkse rendement. Bitcoin heeft voornamelijk geprofiteerd van het groeiende vertrouwen voor de komst van een beursfonds, ofwel een spot Exchange Traded Fund (ETF).

De Amerikaanse megabank JPMorgan denkt echter dat ethereum volgend jaar als winnaar uit de ‘strijd’ zal komen. Eerder deze week deelden analisten van de bank namelijk de voorspelling dat ethereum in 2024 beter zal presteren dan bitcoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie