Timo Bult Timo Bult
26/05/2024 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2024 10:41

Zorgen ethereum ETF’s voor explosie? Expert deelt verwachting

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Zorgen ethereum ETF's voor explosie? Expert deelt verwachting

Foto: FreelySky/Shutterstock

De eerste Amerikaanse Ethereum (ETH) spot beursfondsen (ETF’s) zijn onlangs goedgekeurd. Nu is natuurlijk de vraag; hoeveel kapitaal gaan deze fondsen aantrekken? Volgens de bekende ETF-expert James Seyffart zal dit een stuk minder zijn dan de succesvolle lancering van de Bitcoin (BTC) ETF’s eerder dit jaar. In een interview met vermogensbeheerder Bitwise legt hij uit waarom.

‘Ethereum beursfondsen kunnen op deze datum gelanceerd worden’
‘Ethereum beursfondsen kunnen op deze datum gelanceerd worden’

Verschil Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

In het interview legt Seyffart uit dat hij verwacht dat de Ethereum ETF’s slechts 20 tot 25 procent van de vraag van Bitcoin ETF’s kunnen ervaren. Dat heeft volgens hem voornamelijk te maken met het feit dat de totale waarde van ethereum 30 procent is van bitcoins waarde.

De totale marktwaarde van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven 1,37 biljoen dollar. Ethereum is de grootste altcoin van de markt en is 457,5 miljard dollar waard.

Ondanks dat de waarde van ethereum dus ongeveer 30 procent van de waarde van bitcoin is, schat Seyffart het succes van de ethereum fondsen iets lager in. Zoals benoemd verwacht hij dat de vraag zal blijven steken op 20 tot 25 procent.

Het verschil van 5 tot 10 procent heeft volgens hem te maken met het feit dat een ethereum ETF relatief weinig nut biedt ten opzichte van de cryptocurrency zelf.

ETH biedt meer nut dan aandeel in ETF

Wanneer een investeerder ETH in een wallet heeft zitten dan kan diegene de crypto staken of gebruiken binnen de talloze applicaties die op de Ethereum-blockchain gebouwd zijn. Wanneer een investeerder echter in een ETF investeert dan bezit diegene enkel een aandeel in het fonds.

De investeerder kan hiermee dus geen ETH staken of de crypto gebruiken. Het zit vast in het fonds. Seyffart vat het als volgt samen tijdens het interview:

“De kloof tussen ETH als ETF en de cryptocurrency ETH zelf is iets groter dan de kloof tussen Bitcoin en Bitcoin als ETF-wrapper.”

Volgens de expert is het dus waarschijnlijk dat de vraag naar de ethereum ETF’s lager zal liggen dan bij die van bitcoin. Desalniettemin verwacht hij dat de beursfondsen een “grote lancering” zullen zien en dat er zeker vraag zal zijn vanuit investeerders. Dit zal echter minder spectaculair zijn dan de lancering van de bitcoin ETF’s in januari dit jaar.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie