EY_lanceert_auteursrechten_blockchain_platform_in_samenwerking_met_Microsoft

EY lanceert blockchain auteursrechten platform in samenwerking met Microsoft

Wereldleider in adviesdiensten EY heeft, in samenwerking met Microsoft, aangegeven dat de partijen werken aan een op blockchain gebaseerd systeem in de maak is voor management van eigendomsrechten en auteursrechten.

Allereerst zullen Microsoft en diens game-uitgevers het systeem gebruiken in de gaming industrie. Echter kunnen alle industrieën die met intellectuele eigendommen of activa te maken hebben het systeem hanteren. De game-markt leent zich als test-case vanwege haar volume en impulsiviteit.

Het platform van EY beoogt real-time zichtbaarheid omtrent transacties. EY hoopt dat deelnemers op het platform hierdoor beter inzicht krijgen in de markt en haar dynamieken. Hiernaast zal het blockchain platform toegepast worden om operationele inefficiënties en handmatige werkzaamheden te elimineren. Dit zal zorgen voor een sneller en ‘leaner’ proces. Het zal Microsoft in staat stellen veel sneller inzicht te verkrijgen in transacties daar het via de huidige systemen minimaal 45 dagen duurt.

Loic Amans, Senior Vice President of Finance & Strategic Planning bij Ubisoft zei het volgende:

We zijn altijd op zoek naar manieren om opkomende technologieën te exploiteren in alle divisies van ons bedrijf. De kans om samen te werken met EY en Microsoft aan een blockchain use case in het veld van digitale contracten en auteursrechten is opwindend.

Het platform is gebouwd op de Quorum blockchain en is gekoppeld aan Microsoft’s cloud dienst Azure.

Het team onderzoekt op het moment de mogelijkheden om het platform open te stellen voor partners die van de infrastructuur gebruik willen maken.

Deep Ghumman, EY Global en EY Americas Blockchain Finance Lead zei het volgende:

Ondernemingen kijken naar blockchain als oplossing voor bedrijfsmatige problemen. Ze richten zich met name op schaalbare blockchain producten die makkelijk te gebruiken zijn in combinatie met de huidige processen en systemen.

Satos

4.6/5

€6.741,88 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.728,13 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.729,15 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.714,31 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.639,47 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.657,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.706,36 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.805,51 Kopen
Laatste nieuws