Kevin Schijven Kevin Schijven
31/07/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2021 16:04

Fabric Ventures haalt $130 miljoen op voor crypto & blockchain fonds, EU investeert $30 miljoen

Nieuws
Fabric Ventures haalt $130 miljoen op voor crypto & blockchain fonds, EU investeert $30 miljoen

Fabric Ventures, een durfkapitaalfonds gericht op cryptocurrencies en blockchain-technologie uit Luxemburg, heeft maar liefst $130 miljoen opgehaald. Het meest opvallende is dat $30 miljoen hiervan afkomstig is van de Europese Unie.

Het Europees Investeringsfonds (EIF), vertegenwoordigd door de Europese Investeringsbank en de Europese Commissie, heeft maar liefst €25 miljoen euro ($29,7 miljoen) gestopt in het durfkapitaalfonds van Fabric Ventures.

Andere grote investeerders zijn PayPal, Square, Google, Galaxy Digital, Ledger en Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum en Polkadot. Toch is het vooral de investering van het EIF die de aandacht trekt. Het zou een teken kunnen zijn dat Europa meer openstaat voor crypto en blockchain:

“Het ding om hier op te merken is dat er een erkenning is op het niveau van de Europese Commissie, dat deze sector van geopolitiek belang is voor de EU. Aan de ene kant heb je de ‘Wilde Westen’ benadering van Noord-Amerika, en aan de andere kant heb je de surveillancestaat van de Chinese Communistische Partij.”

Aldus Richard Muirhead van Fabric Ventures in een interview met TechCruch. Volgens Muirhead gelooft de Europese Commissie in een derde manier om deze markt te reguleren. Tevens benadrukt hij dat het dringend en noodzakelijk is dat we overstappen van de huidige gesloten economieën naar een meer inclusieve open economie.

“We zijn verheugd dat ons fonds voor 2021 het allereerste door het EIF gesteunde fonds is dat specifiek gemandateerd is om te investeren in digitale activa. We zijn sinds december 2019 in gesprek met het EIF en zijn verheugd om de eerste beheerder te zijn die ze hebben gekozen om hen kennis te laten maken met de wereld van digitale activa en decentralisatie.”

Aldus het persbericht van Fabric Ventures over de investering. Afgelopen week haalden een flink aantal bedrijven in de crypto sector grote investering op, dit waren maar enkele voorbeelden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie