Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Facebook koopt haar eerste blockchain-bedrijf

Facebook heeft haar eerste blockchain-bedrijf, de startup Chainspace, overgenomen. Met de overname hoopt het social media platform de technologie te kunnen implementeren binnen de activiteiten van het bedrijf.

Chainspace is een startup die werd opgericht door onderzoekers van de University College London. De onderzoekers hielden zich naar verluidt bezig met het oplossen van de schalingsproblemen van blockchain-technologie. Op dit moment kan de technologie door die problemen nog niet op grote schaal worden geïmplementeerd.

- Advertentie -

De technologie staat bekend om de beveiliging van data en transacties. Door de schalingsproblemen blijft de technologie echter nog op een aantal gebieden achter ten opzichte van bestaande technologieën.

Betalingsverwerkers zoals Visa kunnen bijvoorbeeld 2.000 betalingen per seconden verwerken, PayPal kan er 115 per seconden verwerken maar Bitcoin blijft steken op 18 transacties per seconden. De onderzoekers van Chainspace onderzochten daarom oplossingen zoals sharding.

Sharding is een oplossing die een blockchain-netwerk in verschillende stukjes opdeelt. In die delen van het netwerk verdelen machines de taken voor het verifiëren van betalingen onderling waardoor elk stuk van een netwerk honderden transacties zou kunnen verwerken. Dit zou de verwerkingstijd van een blockchain in zijn geheel vele malen sneller kunnen maken.

Facebook zou volgens het hoofd van Facebook Messenger, David Marcus, al een groep samen hebben gesteld om de technologie te onderzoeken. Marcus is daarnaast een voormalig bestuurslid van de grote cryptocurrency exchange Coinbase. Het lijkt er dus op dat Facebook zich in de richting van blockchain begint te begeven.

De social media-gigant plaatste namelijk eind 2018 ook nog eens vijf vacatures voor posities met betrekking tot onderzoek naar blockchain-technologie. Zo zegt het bedrijf een data wetenschapper, een data engineer en twee software-ontwikkelaars nodig te hebben voor deze werkzaamheden.

De overname van Chainspace is de eerste ‘blockchain-overname’ voor Facebook. Het neemt echter alleen de werknemers van het bedrijf over en niet de technologie of producten. Facebook lijkt dus vol in te zetten op blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.132,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.177,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.197,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.217,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.333,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.333,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.132,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.177,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.197,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.217,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...