Rico Engelbarts
28/06/2018 20:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2018 20:51

FBI heeft 130 lopende crypto-zaken, een “fractie” van alle onderzoeken

Nieuws

Foto: Media Whale Stock/Shutterstock

FBI-agent Kyle Armstrong zei dat “the Bureau” 130 crypto-gerelateerde zaken heeft lopen, met de online verkoop van drugs op het dark web als het meest verontrustend, melde Bloomberg woensdag 27 juni.
Op de Crypto Evolved conferentie zei de supervisory special agent dat het aantal slechts een fractie vertegenwoordigt van de activiteiten van de FBI, dat “duizenden zaken” heeft lopen. Het bureau heeft niettemin gemerkt dat een toename van illegale activiteiten is vergemakkelijkt door cryptocurrency-betalingen, zei Armstrong.
De 130 als “dreigend gelabelde” dossiers gerelateerd aan crypto, bestrijken een scala aan misdaden, waaronder mensenhandel, ontvoeringen, ransomware-aanvallen en de verkoop van illegale drugs.
Dit laatste is een focus geworden voor de FBI, volgens Armstrong, met de nadruk op de opioïde-epidemie in de VS. Hij beschouwde het dark web als een factor voor het mogelijk maken van drugsmisbruik, waarbij hij zei dat 10% van de wereldwijde drugsgebruikers hun aankopen op illegale online markten doet.
Het percentage van Armstrong van 10% is opmerkelijk genoeg niet hoger dan de statistieken die zijn vrijgegeven door een oudere Global Drug Survey uit 2017, die aangaf dat 10,1% van de wereldwijde drugsgebruikers het darknet gebruikte voor hun drugs-aankopen.
Armstrong , die het drie jaar oude Virtual Currency Initiative voor de FBI beheert met betrekking tot witwaspraktijken, zei dat terwijl de onderliggende blockchain-technologie het voor onderzoekers gemakkelijker maakt om cryptocurrencies dan cash te traceren, de relatieve anonimiteit van transacties een obstakel kan blijken zijn.
In februari beweerde een twee jaar durende studie over het dark web ecosysteem dat Bitcoin in feite haar stempel als meest populaire currency op dark web markten zou kunnen verliezen, schijnbaar vanwege de ergernis van consumenten over het netwerkverkeer en hoge transactiekosten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie