Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/08/2023 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2023 16:26

Dit is hoeveel de best betaalde voetballer van het vrouwen WK verdient

icon-finance
Finance nieuws
Dit is hoeveel de best betaalde voetballer van het vrouwen WK verdient

Foto: Jose Breton- Pics Action/Shutterstock

Als men de voetbal wereld een beetje volgt, weet men dat er enorme bedragen in de sector rondgaan. Grote spelers zoals Christiano Ronaldo en Lionel Messi ontvangen enorme salarissen. Ook het vrouwenvoetbal bevat een aantal goedbetaalde speelsters. Spelers als Lieke Martens en Sherida Spitse bijvoorbeeld. Echter is er één dame in de voetbalwereld die de kroon spant. 

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Wie is de best betaalde vrouwelijke voetballer?

De best betaalde speler op het WK vrouwenvoetbal van 2023 is Alex Morgan. Morgan speelt voor de Verenigde Staten en staat bekend als één van de beste spitsen van dit WK. Met haar doelpunt tegen Nederland joeg zij flink wat angst aan onder supporters. Gelukkig voor de Leeuwinnen werd deze afgekeurd.

De grootste bron van inkomsten voor Morgan is niet het voetballen zelf, maar de wereld eromheen. Volgens Forbes haalt de spits met grote sponsoren zoals Nike en Coca-Cola jaarlijks $5 miljoen binnen. Met het voetballen zelf ontvangt ze van club San Diego Wave een jaarsalaris van $700 duizend. Dat komt dus neer op een inkomstenbron van $5,7 miljoen per jaar.

Morgan was te zien in het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated. Ook is ze mede-oprichter van Togethxr, een op vrouwen gefocust mediabedrijf, en Just Live CBD. Daarnaast investeert ze in bedrijven als Equip, Teamable, TMRW Sports en Soccer Post.

Advertentie

Beste vrouwelijk salaris in schril contrast met mannenvoetbal

De best betaalde voetbalster staat 19e in de lijst met de best betaalde vrouwelijke atleten van 2022. Momenteel is ze 34 jaar oud. Met het Amerikaanse voetbalelftal heeft ze twee wereldkampioenschappen en een olympische medaille gewonnen. 

Het jaarsalaris van Morgan staat in schril contrast met de bedragen die er in de mannenvoetbalwereld rondgaan. Momenteel is de best betaalde mannelijke voetballer Cristiano Ronaldo. Hij verdient bij de Saoedi-Arabische club Al-Nassr ongeveer $221 miljoen per jaar. Dat is bijna 40 keer zo veel.

Echter spant Franse voetballer Kylian Mbappé de kroon. Hij kreeg onlangs een aanbod van een Saoedi-Arabische club voor één miljard. Voor Mbappé betekent dat een jaarsalaris van €700 miljoen met een transfersom van €300 miljoen. Oftewel, voor Morgan’s jaarsalaris zou Mbappé, als hij het aanbod had geaccepteerd, een halve week nodig hebben. Echter was Saoedi-Arabië ondanks het mooie aanbod iets te ver van huis voor de Fransman

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Advertentie
Advertentie