Erik Juffermans Erik Juffermans
30/01/2024 15:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 14:22

Elon Musk kondigt Neuralink product aan – crypto gemeenschap reageert

Bitcoin-BTC
icon-finance
Finance nieuws
Elon Musk advierte de las estafas con cryptos: no habrá

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Techentrepreneur Elon Musk heeft via zijn social media platform X het allereerste product van Neuralink aangekondigd. Het eerste product van het neurotech bedrijf zal ‘Telepathy’ gaan heten en moet met behulp van een geïmplanteerde chip in de hersenen gebruikers de controle geven over onder andere hun smartphone.

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Neuralink kondigt “Telepathy” aan

Het klinkt surreëel en lijkt haast uit een sciencefictionfilm te komen. Maar het lijkt snel realiteit te worden. Neuralink gaat binnenkort zowaar chips implanteren in hersenen die mensen zal verbinden met hun elektronische apparaten. De aankondiging van Musk leidt tot uiteenlopende reacties.

“Het eerste Neuralink product heet ‘Telepathy’. Het maakt controle mogelijk over je telefoon of computer, en via deze tot bijna alle apparaten, door enkel te denken. De eerste gebruikers zullen mensen zijn die gebruik van hun ledematen hebben verloren. Stel je voor dat Stephen Hawking sneller kan communiceren dan een griffier of veilingmeester. Dat is het doel,”

Aldus Musk via X. Vanuit de crypto gemeenschap zijn de reacties overwegend positief. Zo vraagt VanEck, een van de bitcoin (BTC) spot ETF uitgevers, wanneer “Tesla teleportatie mogelijk zal maken”. Het account van SafePal, een crypto wallet, vraagt of er bij Neuralink betaald kan worden met crypto.

Forse kritiek op plannen

Maar zeker niet iedereen is te spreken over de plannen. Sinds de geruchten over de plannen van Neuralink enkele jaren geleden bekend werden is het bedrijf een onderwerp van discussie. Politiek commentator Evan Kilgore is er zeker niet over te spreken.

“Ik keur Neuralink niet goed. Met grote beloftes over medische doorbraken, komt er onvermijdelijk corruptie voor demonisch gebruik. Onze lichamen moeten niet versmolten worden met artificial intelligence en ons fysieke bewustzijn moet niet gedownload en verzonden kunnen worden.”

De reacties zijn dus verdeeld. Dat het revolutionair en een beetje zorgwekkend is, is echter duidelijk. Waarschijnlijk zal het echter nog wel even duren voordat Telepathy daadwerkelijk in gebruik zal worden gebracht. Musk kondigde bijvoorbeeld in 2019 met zijn bedrijf Tesla de Tesla Truck aan. Daarna duurde het nog vier jaar voordat het model opgeleverd werd.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie