Ivo Melchers Ivo Melchers
23/05/2024 16:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 16:52

Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen

icon-finance
Finance nieuws
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud

Foto: Shutterstock/K.unshu

Bitcoin (BTC) is de afgelopen week hard gestegen en bevindt zich als gevolg akelig dicht bij zijn recordprijs. Goud, vaak de fysieke tegenhanger van bitcoin genoemd, is daarentegen deze week wél tot een nieuwe recordprijs gestegen. Het edelmetaal is al maanden aan het schitteren, grotendeels te danken aan geopolitieke spanningen en het bijkopen van centrale banken. Het is niet gek om te verwachten dat de goudkoers de komende tijd zelfs nog verder gaat stijgen.

Het Nederlandse GoldRepublic maakt het investeren in goud, zilver en platina tijdelijk nog aantrekkelijker met maar liefst 20% korting op de transactiekosten. Let op: deze unieke actie is geldig tot 30 mei 23:59 uur.

Goud blinkt uit, bereikt all-time high

Het aloude goud is de afgelopen tijd aan het schitteren binnen de financiële markten. Het edelmetaal presteert al maanden erg goed, en vestigt record na record.

De wereldwijde geopolitieke spanningen, met name in het Midden-Oosten en Oekraïne,  en economische onzekerheden zijn de belangrijkste katalysatoren achter de alsmaar stijgende goudkoers. Veel investeerders zoeken door deze onzekerheid in de wereld hun toevlucht in het vertrouwde edelmetaal. Tel daarbij de grote vraag van centrale banken, met China voorop, bij op en je hebt de perfecte ingrediënten voor goud om te floreren.

Afgelopen maandag steeg goud naar een nieuw recordniveau van zo’n 2.450 dollar per troy ounce (31,1 gram). De dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi speelde een grote rol in de forse stijging tot de all-time high.

De goudprijs zit al maanden in de lift. Sinds oktober vorig jaar is de koers al met een indrukwekkende 35% gestegen. Deze rally is erg opmerkelijk gezien het feit dat investeerders met de hoge rente tevens de inflatie kunnen verslaan door Amerikaanse staatsobligaties aan te houden. Desalniettemin blijft goud erg aantrekkelijk voor investeerders.

Investeer voordeliger in edelmetalen

Met een gemiddeld rendement van 9% per jaar over de afgelopen 24 uur jaar voor goud en zilver, zou een investering van (een deel van) het uitgekeerde vakantiegeld over enkele jaren heel wat meer waard kunnen zijn. De koersen van edelmetalen staan in volle bloei, en met de komst van het vakantiegeld biedt dit de uitgelezen mogelijkheid om een graantje mee te pikken. Nu de zomer voor de deur staat krijgen Nederlanders een kans voorgeschoteld om voordelig in edelmetalen te investeren nu de markt vol leven zit.

Nederlands grootste goudplatform GoldRepublic lijkt de meest logische keuze om te investeren in edelmetalen. Het bedrijf biedt gebruikers de mogelijkheid om:

  • Goud in profesionele kuizen op te slaan
  • Goud te kopen via de meest eenvoudige en veilige manier
  • Handelen in goud, zilver of platinum wanneer het jou uitkomt en waarbij je 100% juridisch eigenaar van het edelmetaal wordt.

Tot 30 mei 23:59 biedt GoldRepublic maar liefst 20% korting op de transactiekosten voor alle aankopen van edelmetaal. Nog geen account? Maak dan snel een account aan om direct te profiteren.

Ga naar GoldRepublic

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Finance nieuws

Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij winst EK
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij EK-winst
Goed nieuws voor crypto: inflatiecijfers in VS blijven dalen
Goed nieuws voor crypto: inflatiecijfers in VS blijven dalen
Advertentie