Redactie Redactie
28/05/2022 19:04 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2022 19:04

Gratis bronnen voor professioneel beleggingsonderzoek

icon-finance
Finance nieuws
Gratis bronnen voor professioneel beleggingsonderzoek

Foto: insta_photos/Shutterstock

Het kan moeilijk zijn om goede en betrouwbare en vooral gratis informatie te vinden als particuliere belegger. Niet zeker waar te beginnen? Alphastocks heeft een paar gratis bronnen die je kunt gebruiken als eerste stap op weg naar je beleggingsonderzoek.

Waarom onderzoek doen? Nou, zoals succesvolle belegger Peter Lynch ooit zei:

People will spend six months picking a home to buy, but only a couple of minutes picking stocks as investments.

Met een beetje onderzoek kan het verschil gemaakt worden. Dus als je niet weet waar je moet beginnen, hebben we een aantal gratis tools waarmee je vandaag nog aan de slag kunt.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Glassdoor

Glassdoor, voor wie het niet kent, is een anoniem platform voor de beoordeling van werknemers. Het geeft inzicht in hoe het is om bij een bedrijf te werken vanuit het perspectief van voormalige werknemers en het verzamelt gegevens voor vijf belangrijke rubrieken:

  1. Algemene beoordeling van de werkplek
  2. Zou u het bedrijf aanbevelen aan een vriend?
  3. Waardering CEO
  4. Salaris
  5. Voordelen

Glassdoor is een geweldig startpunt om een algemeen beeld te krijgen van de bedrijfscultuur; hoe ze hun personeel behandelen, waar ze aan werken, en zelfs een algemeen gevoel van werknemersmotivatie, beloningen, en respect dat ze hebben voor het bredere leiderschapsteam. Er is één ding dat je moet weten als je Glassdoor wilt gebruiken, sommige beoordelingen zullen hoe dan ook negatief zijn. Er is meestal een reden waarom het een voormalige werknemer is, maar over het algemeen is het een betrouwbare bron en kun je terugkerende voor- en nadelen oppikken.

Advertentie

App Store of Play Store

Dit is in het algemeen iets voor bedrijven die op de consument zijn gericht. Deze bedrijven kunnen goede investeringen doen, omdat ze meestal gemakkelijker te begrijpen zijn. We zijn tenslotte allemaal consumenten! Met de digitalisering van producten en diensten, zullen veel consumentgerichte merken een app beschikbaar hebben. Om een idee te krijgen van de algemene klanttevredenheid, kunt u een snelle zoekopdracht geven. Veel beleggers zijn bekend met het bedrijf Just Eat Takeaway, en de Nederlandse app; Thuisbezorgd. Als je geïnteresseerd bent om te beleggen in een bedrijf als dit, gebruik de app. Test het uit. Is het makkelijk betalen? Is er veel keuze? Hoe is de klantenservice? Etc.

Je kunt ook kijken naar de sterrenbeoordeling. Als deze (heel) laag is, wil je misschien wat graafwerk verrichten om te zien waarom het onder de maat is en dat kun je doen door de beoordelingen te filteren van best naar slechtst, en te kijken of er problemen zijn die steeds weer opduiken.

Omgekeerd, als het bedrijf alleen maar geweldige recensies heeft, kan het een teken zijn van een bedrijf dat heeft een klantgerichte strategie op zijn plaats die hen in staat stelt om te verwerven, maar nog belangrijker, klanten te behouden op de lange termijn. Een beetje graven is nodig om dat te bevestigen, maar het is een goed uitgangspunt.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

De website van het bedrijf

Er is geen betere plek om de meest nauwkeurige en actuele informatie te krijgen dan de website van een bedrijf. Hier vind je al het volgende:

  1. De kwartaalresultaten van het bedrijf
  2. Winstgesprekken
  3. Nieuws over strategische partnerschappen/deals
  4. Wijzigingen in leiderschap
  5. Het bredere bedrijfsmodel
  6. Producten en diensten waar je misschien nog niet eens van af wist
Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Interviews

Tot slot kunnen interviews met CEO’s een zeer geschikte manier zijn om inzicht te krijgen in het leiderschapsverhaal, de missie en de waarden achter een bedrijf. Er is geen speciale site voor CEO-interviews, maar in veel gevallen kun je ze gratis op sociale platforms zoals YouTube, op nieuwssites zoals CNBC of via podcastapplicaties zoals Spotify.

Als je klaar bent om te beginnen met beleggen heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig. De meeste aandelen kun je tegen lage tarieven kopen bij BuxZero of DEGIRO.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie