Redactie Redactie
22/01/2022 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 18:00

Ontwrichtend autodeelbedrijf Turo vraagt beursgang aan

icon-finance
Finance nieuws
Ontwrichtend autodeelbedrijf Turo vraagt beursgang aan

Foto: DenPhotos/Shutterstock

Het peer-to-peer autodeelbedrijf Turo gaat van start in 2022 en het bedrijf heeft onlangs zijn beursgang aangevraagd. Wij van AlphaStocks smullen van nieuwe beursgangen, hoe risicovol deze ook kunnen zijn. Turo gaat door middel van een initial public offering (IPO) de beurs op. Dit is zeker niet hetzelfde als een ICO, wat in de crypto-wereld een bekend begrip is.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Wat is Turo?

Turo is de grootste peer-to-peer autodeelmarktplaats ter wereld met 450.000 auto’s die in meer dan 5.500 steden beschikbaar zijn voor klanten. Er is voor iedere klant wel iets; een camper voor een roadtrip door het land, een pick-up voor een off-road ervaring of een sportwagen voor een eenmalig luxueus uitje.

Advertentie

De Airbnb voor autoverhuur.

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat Turo een Uber-achtig bedrijf is, maar het is eigenlijk een concurrent die de toeristische markt probeert te stelen. In feite pakt het twee van Uber’s grootste problemen aan; veiligheid en betrouwbaarheid. Zo legt het de controle weer in handen van de klant.

Waar Turo meer op lijkt, is Airbnb. Airbnb bezit geen huizen. Het bezit alleen het platform, het netwerk en geeft gebruikers de oplossingen om hun huizen voor hen te laten werken. Dat is wat Turo doet, maar dan met voertuigen. Gebruikers zetten hun auto’s op de lijst en zo beginnen zij inkomsten te vergaren.

Het bedrijf wil met hun extra kapitaal “een nieuwe transportcategorie” betreden en overal ter wereld uitbreiden. Turo is een duurzaam concept dat ervoor kan zorgen dat er minder auto’s en andere voertuigen wereldwijd nodig zijn, waardoor dit een interessant aandeel zou kunnen zijn. 

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Turo’s financiën 

In de eerste 9 maanden van 2021 rapporteerde Turo een omzet van $331 miljoen, een enorme stijging van 207% op jaarbasis. Hiervan was wel een deel te danken aan de zwakke vraag in 2020. Hertz ging dat jaar bijna failliet en de inkomsten van de sector daalden naar verluidt met 27%. Met dat in het achterhoofd, zijn de netto verliezen meer dan verdubbeld tot $129 miljoen in dezelfde periode, dus Turo zal de geldbuidel moeten aantrekken.

Er is nog geen waardering gemaakt voor Turo, maar met de ‘disruptor’ tagline, kunnen investeerders verwachten een premie te betalen. Het is zeker een onderneming met een hoog risico, maar met een totale adresseerbare markt van $230 miljard dollar, zou het een grote speler kunnen worden in 2022. 

Mocht je willen investeren in Turo, dan heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie