Ivo Melchers Ivo Melchers
10/08/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2023 10:00

Toto-droom van €143.000 winst wordt een nachtmerrie van €10.000 kosten

icon-finance
Finance nieuws
Toto-droom van €140.000 winst wordt een nachtmerrie van €10.000 kosten

Geld inzetten op sportwedstrijden is een favoriete bezigheid van veel mensen. Uiteraard kan het serieuze bedragen opleveren, maar onderaan de streep zullen de meeste mensen in het rood eindigen. Dat neemt niet weg dat er af en toe flinke geluksvogels zijn die er met enorme bakken aan geld vandoor gaan. In 2020 dacht een Toto-deelnemer 143.000 euro te cashen, maar Toto dacht hier anders over. Het is inmiddels zelfs zo ver gekomen dat de man in kwestie zelf flink in de buidel moet tasten.

Student overleden na fout in beleggingsapp – familie naar de rechter
Student overleden na fout in beleggingsapp - familie naar de rechter

Toto verwarring

In juli 2020 zette de Toto-deelnemer een totaalbedrag van 30 euro in op 4 voetbalwedstrijden. Om precies te zijn zette de speler in op de volgende weddenschap: ‘’wie wint de eerste helft met dubbele kans en scoren beiden teams’’. De speler dacht hieruit op te maken dat het scoren van beide teams voor de gehele wedstrijd zou gelden. Na afloop van de 4 wedstrijden kon het geluk niet op aangezien de deelnemer ervan uitging hij de gehele weddenschap had gewonnen en maar liefst 143.159,10 euro had verdiend.

Wanneer hij echter naar zijn Toto-account ging, bleek er geen cent uitbetaald te zijn. De Lotto, het bedrijf dat de Toto organiseert, legt uit dat het scoren van beide teams óók in de eerste helft had moeten gebeuren. Dit had de speler niet goed voorspeld en dus ging hij er niet met het fortuin vandoor.

De man had echter al enige twijfel bij het lezen van de weddenschap voorafgaand aan het eerste fluitsignaal. Hij besloot dan ook contact te leggen met de Lotto. De eerste medewerker deelde zijn visie dat het scoren van beide teams betrekking had op de hele wedstrijd. Twee andere medewerkers gaven echter aan dat het uitsluitend op de eerste helft sloeg.

De gokker sleepte de Lotto voor de rechter in de hoop alsnog de zak met geld te ontvangen. Tijdens de rechtszaak werden de telefoongesprekken meegenomen in het eindoordeel.

Duur grapje

Vorige week wees de rechter in Breda dan ook de eis om de uitbetaling van 143.000 euro plaats te laten vinden af. Sterker nog, de gokker wordt nu gedwongen om bijna 10.000 euro aan proceskosten te betalen aan Lotto. De rechter concludeerde dat de gokker en niet zomaar vanuit mocht gaan dat hij het bij het rechte eind had, los van hoe de weddenschap was geformuleerd.

De ietwat vage omschrijving van de weddenschap is bovendien nog steeds te vinden op de site van Toto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Finance nieuws

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype
Gamestop-aandelen exploderen opnieuw door aanstichter van hype in 2021
Advertentie