Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/05/2019 10:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2019 10:31

FIOD en Europol halen cryptocurrency witwasdienst Bestmixer.io uit de lucht

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Wederom nieuws van Nederlandse bodem omtrent criminele activiteiten in cryptocurrency-land. De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en OpsporingsDienst (FIOD) heeft samen met Europol en andere Nederlandse autoriteiten een van de grootste cryptocurrency-mixers uit de lucht gehaald.
De zes servers van Bestmixer.io, die haar diensten aanbood sinds mei 2018, werden volgens de autoriteiten gebruikt om de herkomst van cryptovaluta te verhullen en daarmee geld wit te wassen. Op de website van de mixer-dienst is overduidelijk te zien dat de dienst niet meer te gebruiken is en worden de logo’s van verschillende autoriteiten weergegeven met de boodschap “YOU ARE NOT ANONYMOUS”. Het bedrijf had in een jaar een omzet van minimaal $200 miljoen.
Zoals de term al doet vermoeden mixt een cryptovaluta-mixer tegen vergoeding cryptovaluta om de herkomst of bestemming ervan te verhullen. Hierbij wordt cryptovaluta opgesplitst en in een andere samenstelling weer bijeen gevoegd om de anonimiteit te vergroten.
De FIOD vertelt dat zij, in samenwerking met het Digital Intrusion Team (DIGIT) van de politie, Europol en met de autoriteiten in Luxemburg, Frankrijk en Letland de dienst heeft ontmanteld. Het onderzoek naar Bestmixer.io werd in juni 2018 gestart naar aanleiding van een rapport van cyber-securitybedrijf McAfee.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie