Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Fortnite’s ‘V-Bucks’ steeds vaker gebruikt voor witwassen

Het razend populaire spel Fortnite heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen actieve spelers. Ook voor de ontwikkelaars van het spel is het een groot succes. Zij haalden in 2018 namelijk meer dan €2,5 miljard op. Echter blijkt nu dat niet alleen de makers van het spel geld verdienen. Ook criminelen verdienen geld door de in-game valuta, V-Bucks, te gebruiken om geld wit te wassen.

V-Bucks kunnen worden gebruikt om bepaalde dansjes, skins en andere in-game artikelen te kopen. Echter ontdekte cybersecurity-bedrijf Sixgill dat de valuta ook wordt gebruikt om geld wit te wassen. Dat geld is vooral afkomstig van creditcardfraude.

- Advertentie -

Criminelen stelen de creditcardgegevens van een persoon, kopen V-Bucks en verkopen deze vervolgens voor een lagere prijs door op het internet. Het is onduidelijk om hoeveel geld het precies gaat, maar het probleem is misschien groter dan het lijkt.

Een deel van de V-bucks wordt namelijk verkocht via social media, maar ook op het dark web. Het dark web is een internet dat alleen met een speciale browser kan worden bezocht. De omvang van de illegale handel zou volgens Sixgill vele malen groter kunnen zijn op het dark web.

Gezien de populariteit van het spel blijft toenemen is het hopen dat de maker van het spel snel met een oplossing komt. Epic Games, de maker van Fortnite, reageerde op de kwestie:

Epic Games neemt deze kwesties serieus, omdat fraude onze spelers en onze onderneming in gevaar brengen. Zoals altijd moedigen we spelers aan hun accounts te beveiligen door 2F-authenticatie in te schakelen, wachtwoorden niet opnieuw te gebruiken en sterke wachtwoorden te gebruiken en geen account-informatie met anderen te delen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,65 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,65 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...