goldman_sachs_analist_crypto_markt_over_10_tot_15_jaar_10_biljoen_dollar_waard

Goldman Sachs analist: Crypto markt over 10 tot 15 jaar $10 biljoen waard

0

Ondanks de sterke koersdalingen van cryptocurrencies in de afgelopen 24 uur blijven er positieve geluiden komen uit de kringen van investment banking. Een analist bij Goldman Sachs gelooft dat het Bitcoin (BTC) ecosysteem op weg is om een waarde van maar liefst $10 biljoen te bereiken in de volgende 10 tot 15 jaar. Dit ondanks het feit dat Goldman Sachs recent heeft aangekondigd haar plannen voor een BTC trading desk uit te stellen; de institutionele interesse is namelijk alsnog sterk aanwezig.

Bitcoin op lange termijn

De markt is in de afgelopen 24 uur sterk gedaald, waarbij Bitcoin vanuit de $7.150 eerder op de dag kelderde naar $6.400; een daling van meer dan 12 procent. Hiermee staat de crypto markt op een waarde van $202 miljard tegenover $238 miljard deze ochtend.

In een markt gedomineerd door verkopende investeerders, waar miljoenen aan BTC werden verkocht, zorgde de aankondiging van Goldman Sachs dat het haar plannen voor een BTC trading desk zou uitstellen mogelijk voor een nog sterker verlies in vertrouwen.

Hoewel het sentiment wat negatief is, gelooft RBC Capital Markets analist Mitch Stevens nog steeds sterk in de kracht van de crypto markten, zo liet hij weten in een interview met CNBC:

In het gebruik van gedecentraliseerde technologie en open source software zien we een biljoenenmarkt tegemoet.

Stevens schat dat de crypto markt een waarde van $10 biljoen kan bereiken in de komende 10 tot 15 jaar. Stevens baseert zijn uitspraak op de huidige $30 biljoen aan fondsen die onder andere zijn opgeslagen in buitenlandse fondsen en goud. Zo verwacht Stevens dat investeerders in grote mate de crypto markten zullen beschouwen als een nieuw medium van waardeopslag.

Volgens Stevens verloopt de groei van de crypto-wereld, vanuit een technisch standpunt, goed en staan de prijsschommelingen van de cryptocurrencies hier los van.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws