Rico Engelbarts
26/07/2018 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2018 09:37

Google kijkt met haar Cloud Platform eindelijk naar blockchain-technologie

Nieuws

Google voegt zich bij het rijtje van tech-giganten die, door middel van blockchain-technologie, haar klanten fintech- en cloud services gaat aanbieden. Dit is op te maken uit een officieel bericht van Google zelf.
Het internetbedrijf is een partnership aangegaan met twee bedrijven die een focus hebben op blockchain: Digital Asset en BlockApps. In samenwerking met deze bedrijven zal Google werken aan Google’s Cloud Platform (GCP).
Digital Asset is een leverancier van distributed ledger software voor de fintech industrie. Het bedrijf BlockApps biedt een blockchain platform om gedecentraliseerde apps (DApps) op te draaien.
In het officiële bericht met de titel “Building a better cloud with our partners at Next ‘18”, in aanloop naar de Google’s Cloud Next ‘18 conferentie, heeft het bedrijf aangekondigd dat klanten eind van het jaar de integraties van GCP met Hyperledger Fabric en Ethereum protocollen kunnen testen.
Blythe Masters, CEO van Digital Asset, beweert dat de toekomstige diensten de “technologische barrières deels zullen wegnemen omtrent applicatie-ontwikkeling voor distributed ledgers”. Dit staat in een rapport dat door Computerworld werd gepubliceerd op 23 juli.
Met de nieuwe samenwerkingen voegt Google zich bij een aantal andere grootheden die blockchain-as-a-service (BaaS) diensten ontwikkelen, zoals Microsoft, IBM en Oracle Amazon Web Services (AWS).
Recentelijk gaf Sergey Brin, medeoprichter van Google en huidige voorzitter van het moederbedrijf Alphabet, toe dat Google waarschijnlijk al gefaald heeft in het voortouw nemen als het gaat om het aanbieden van BaaS.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie