Robin Hazekamp Robin Hazekamp
08/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2023 19:00

Grootste bank Australië gaat bepaalde crypto transacties blokkeren

Nieuws
El mayor banco de Australia va a bloquear ciertas criptotransacciones

Foto: sasirin pamai / Shutterstock.com

Om oplichting te voorkomen gaat de Australische Commonwealth Bank (CBA), de grootste bank van het land, bepaalde crypto transacties blokkeren. Dit bericht bracht de bank naar buiten op 8 juni in een persbericht

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Maatregelen tegen crypto oplichting

De CBA heeft vandaag meerdere maatregelen geïntroduceerd om klanten te beschermen tegen oplichting. Ten eerste gaat de bank bepaalde betalingen aan crypto exchanges blokkeren of tijdelijk tegenhouden.

Ten tweede introduceert de bank in de komende maanden een maandelijks limiet van $10.000 voor crypto transacties. De bank zegt dat transacties over dit limiet tijdelijk worden bevroren om eerst te verifiëren dat de transacties daadwerkelijk van de klant zijn. Zodra de betalingen zijn geverifieerd, wordt de transactie doorgevoerd.

In het persbericht zegt James Roberts, hoofd van de afdeling Fraud Management Services van de bank:

“De interesse van onze klanten in cryptocurrency is toegenomen en helaas profiteren oplichters van over de hele wereld daarvan door zich voor te doen als legitieme investeringsmogelijkheden of door geld door te sluizen naar crypto exchanges.”

Ook zegt Roberts dat de maatregelen zoals het limiteren, vasthouden en blokkeren van transacties naar crypto exchanges, klanten van de bank kan helpen om zowel de frequentie als de grootte van de verliezen aan oplichting te verminderen. Op het moment is de CBA druk bezig de effectiviteit van de maatregelen te onderzoeken. Roberts geeft ook aan dat de maatregelen onderdeel zijn van een reeks aan initiatieven om de kans op oplichting te verminderen, maar dat ze het risico nooit volledig kunnen elimineren. 

Advertentie

Anti-fraude technologie

De maatregelen volgen na de aankondiging van NameCheck door de bank. Namecheck is een anti-fraude systeem dat organisaties helpt om veilige transacties uit te voeren. NameCheck gebruikt geavanceerde technologie en een grote hoeveelheid data om te kunnen bepalen of accountgegevens kloppen. Hiermee worden transacties aan frauduleuze accounts door nietsvermoedende klanten voorkomen. 

“Het is belangrijk om het hele ecosysteem van Australië aan te pakken in de bestrijding van oplichting en de CBA is vastbesloten om de veiligheid van klanten te garanderen door samen te werken met de overheid, toezichthouders, banken, telco’s en andere industriële sectoren.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie