Rico Engelbarts
06/12/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2018 10:45

Grote instituties zetten nog steeds in op crypto en blockchain

Nieuws
grote_instituties_zetten_nog_steeds_in_op_crypto_en_blockchain

In de bear markt van de afgelopen maanden is de waarde van cryptocurrencies gemiddeld meer dan 80% gedaald. Toch blijven crypto-gerelateerde bedrijven en blockchain protocollen vooralsnog miljoenen werven via grotere instituties zoals Sequoia, Baidu, Nasdaq, en Fidelity.
Zo investeerden Nasdaq (het op een na grootste beurs bedrijf ter wereld) en Fidelity (de vierde grootste asset manager ter wereld) rond 4 december gezamenlijk in een crypto-beurs genaamd ErisX. Het bedrijf wist hiermee zo’n $27,5 miljoen op te halen.
De investeringen van Nasdaq en Fidelity komen nog geen twee maanden nadat ErisX al een investering had binnengehaald van TD Ameritrade. J.B. Mackenzie, hoofd Futures en Foreign Exchange Trading bij TD Ameritrade, liet weten dat de investering in ErisX een eerste stap is in het opzetten van een platform waarop geaccrediteerde beleggers en institutionele investeerders kunnen beleggen via een volledig gereguleerd en beveiligd ecosysteem.
ErisX CEO Thomas Chippas geeft aan dat het nieuwe kapitaal gebruikt zal worden voor een agressieve uitbreiding van het huidige team. Uiteindelijk zal het de bedoeling zijn investeerders in alle 50 staten te kunnen dienen.
Naast Nasdaq en Fidelity investeerden deze week Sequoia (een van de grootste VC firma’s in Azië) en Baidu (de grootste zoekmachine in China) gezamenlijk ook $35 miljoen in een blockchain protocol van Turing Award winnaar en Tsinghua University professor Dr. Andrew Chi-Chih Yao.
De investeringen van Nasdaq/Fidelity en Sequoia/Baidu zijn een goed teken voor het verdere vertrouwen in de toekomst van de crypto-sector. Een grote investering in een crypto-bedrijf, zeker in een onzekere periode, helpt veel interesse voor cryptocurrencies te wekken. Prominente deals laten zien dat crypto geen modegril is en dat het aannemelijk is dat het de bear markt zal overleven, zoals het al negen jaar lang heeft gedaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie