Erik Juffermans Erik Juffermans
29/02/2024 10:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 19:40

Hét Nederlandse crypto boek dat écht alles weet van Bitcoin

Nieuws
Hét Nederlandse crypto boek dat écht alles weet van bitcoin

Foto: Krijn Soeteman

Bitcoin (BTC) gaat als een raket vandaag. De ongekende volatiliteit doet weer denken aan een echte bullmarkt! Maar waarom stijgt bitcoin eigenlijk zo hard? En wat maakt bitcoin zo speciaal? En wat is crypto überhaupt? Dit zijn vragen die de beginnende crypto investeerder zich misschien nog wel eens afvraagt.

Kortom: een mooi moment om een paar tientjes van je crypto winst te steken in je persoonlijke educatie. Want je kan nooit genoeg leren over crypto. Zeker als je je zuurverdiende geld in crypto hebt gestoken.

De Crypto Encyclopedie

Het perfecte boek om je in één klap een crypto expert te maken is misschien wel de ‘Crypto Encyclopedie‘ van Krijn Soeteman. Het 256 pagina-tellende boek behandelt alles wat verwant is aan crypto, van Bitcoin tot het begrip ‘crypto’ en de achterliggende blockchain technologie. Wellicht een mooi cadeau voor jezelf, of voor die crypto fanaat in je familie of vriendenkring.

De schrijver, Krijn Soeteman, is een gerenommeerde wetenschapsjournalist bij BNR en onder andere bekend als podcast host. Van crypto is hij ook niet vreemd. In 2018 schreef hij al zijn eerste boek over crypto: ‘Cryptovaluta voor Dummies’. Met zijn laatste boek, de ‘Crypto Encyclopedie’, duikt Soeteman het diepe in en laat geen middel onbeproefd om zijn lezers alles te leren over crypto wat er te leren valt.

Crypto uitgelegd

Hoewel crypto toch wel een ingewikkeld onderwerp is, is de ‘Crypto Encyclopedie’ super toegankelijk, zelfs voor de crypto leek. Alle veelvoorkomende crypto termen worden op kinderlijk eenvoudige wijze uitgelegd in normale mensentaal en is op die manier een hele fijne manier om belangrijke kennis over de wereld van crypto op te doen.

Een ander leuk feitje: de uitgever van het boek, Ensie, besloot toen de ‘Crypto Encyclopedie’ in 2022 werd uitgegeven, klanten de mogelijkheid te geven te betalen met crypto. Hoewel Ensie van oudsher een traditioneel bedrijf is, gaat het innovatie duidelijk niet uit de weg. 

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie