Bonno Coerse Bonno Coerse
04/04/2018 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2018 19:45

Alibaba klaagt ICO uit Dubai aan wegens piraterij

ICO’s
Alibaba

Foto: mundissima/Shutterstock

De Chinese ‘e-commerce’ gigant Alibaba heeft het in Dubai gevestigde Alibabacoin Foundaction (ABBC Foundation) aangeklaagd wegens piraterij, nadat laatstgenoemde partij $3,5 miljoen heeft opgehaald middels een ICO.
In de gerechtelijke dossiers van het US District Court in Manhattan is te lezen dat de ABBC Foundation zich schuldig gemaakt zou hebben aan het prominent, herhaaldelijk en opzettelijk misleiden van het publiek met behulp van de naam van het Chinese Alibaba.
Alibaba helderde op dat er geen enkele relatie bestaat tussen de Alibaba Group en de ABBC Foundation en dat er op dit moment geen sprake is van interesse in de cryptowereld.
Naast bovengenoemde uitspraak verklaarde Alibaba in de aanklacht ook dat de ABBC Foundation het naliet om speculatie en misinformatie omtrent de ICO in de media van rectificatie te voorzien.
Er wordt beweerd dat de ABBC Foundation voor ogen heeft een eigen e-commerce platform op touw te zetten met behulp van een eigen cryptocurrency genaamd Alibabacoin. Het Arabische bedrijf beschrijft de technologie dan ook als “technology optimized for distribution, finance, shopping, security, using blockchain technology”.
Het is niet de eerste keer dat Alibaba in verband wordt gebracht met crypto-gerelateerde ontwikkelingen. In januari sprak Alibaba nog het gerucht tegen dat het bedrijf zich zou interesseren voor de mining-industrie door gebruik te maken van een eigen recent opgezette peer-to-peer platform

Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie