Bonno Coerse Bonno Coerse
04/04/2018 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2018 19:45

Alibaba klaagt ICO uit Dubai aan wegens piraterij

ICO’s
Alibaba

Foto: mundissima/Shutterstock

De Chinese ‘e-commerce’ gigant Alibaba heeft het in Dubai gevestigde Alibabacoin Foundaction (ABBC Foundation) aangeklaagd wegens piraterij, nadat laatstgenoemde partij $3,5 miljoen heeft opgehaald middels een ICO.
In de gerechtelijke dossiers van het US District Court in Manhattan is te lezen dat de ABBC Foundation zich schuldig gemaakt zou hebben aan het prominent, herhaaldelijk en opzettelijk misleiden van het publiek met behulp van de naam van het Chinese Alibaba.
Alibaba helderde op dat er geen enkele relatie bestaat tussen de Alibaba Group en de ABBC Foundation en dat er op dit moment geen sprake is van interesse in de cryptowereld.
Naast bovengenoemde uitspraak verklaarde Alibaba in de aanklacht ook dat de ABBC Foundation het naliet om speculatie en misinformatie omtrent de ICO in de media van rectificatie te voorzien.
Er wordt beweerd dat de ABBC Foundation voor ogen heeft een eigen e-commerce platform op touw te zetten met behulp van een eigen cryptocurrency genaamd Alibabacoin. Het Arabische bedrijf beschrijft de technologie dan ook als “technology optimized for distribution, finance, shopping, security, using blockchain technology”.
Het is niet de eerste keer dat Alibaba in verband wordt gebracht met crypto-gerelateerde ontwikkelingen. In januari sprak Alibaba nog het gerucht tegen dat het bedrijf zich zou interesseren voor de mining-industrie door gebruik te maken van een eigen recent opgezette peer-to-peer platform

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie