Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws ICO's Alibaba klaagt ICO uit Dubai aan wegens piraterij

Alibaba klaagt ICO uit Dubai aan wegens piraterij

De Chinese ‘e-commerce’ gigant Alibaba heeft het in Dubai gevestigde Alibabacoin Foundaction (ABBC Foundation) aangeklaagd wegens piraterij, nadat laatstgenoemde partij $3,5 miljoen heeft opgehaald middels een ICO.

In de gerechtelijke dossiers van het US District Court in Manhattan is te lezen dat de ABBC Foundation zich schuldig gemaakt zou hebben aan het prominent, herhaaldelijk en opzettelijk misleiden van het publiek met behulp van de naam van het Chinese Alibaba.

- Advertentie -

Alibaba helderde op dat er geen enkele relatie bestaat tussen de Alibaba Group en de ABBC Foundation en dat er op dit moment geen sprake is van interesse in de cryptowereld.

Naast bovengenoemde uitspraak verklaarde Alibaba in de aanklacht ook dat de ABBC Foundation het naliet om speculatie en misinformatie omtrent de ICO in de media van rectificatie te voorzien.

Er wordt beweerd dat de ABBC Foundation voor ogen heeft een eigen e-commerce platform op touw te zetten met behulp van een eigen cryptocurrency genaamd Alibabacoin. Het Arabische bedrijf beschrijft de technologie dan ook als “technology optimized for distribution, finance, shopping, security, using blockchain technology”.

Het is niet de eerste keer dat Alibaba in verband wordt gebracht met crypto-gerelateerde ontwikkelingen. In januari sprak Alibaba nog het gerucht tegen dat het bedrijf zich zou interesseren voor de mining-industrie door gebruik te maken van een eigen recent opgezette peer-to-peer platform

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.238,27 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.138,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.201,17 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.205,22 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.205,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...