Home Nieuws ICO's Big data bedrijf Cambridge Analytica zou een ICO gepland hebben

Big data bedrijf Cambridge Analytica zou een ICO gepland hebben

- Advertentie -

Cambridge Analytica, een Brits bedrijf voor data-analyse, was van plan om $30 miljoen op te halen door middel van een ICO voordat het werd meegesleurd in een schandaal rond het misbruik van Facebook omtrent persoonlijke gegevens. Bronnen die bekend waren met de zaak vertelden dit aan Reuters op 17 april.

Cambridge Analytica had een bedrijf benaderd dat bedrijven adviseert over het structureren van ICO’s, aldus de bronnen.

Huidige plannen onzeker

De huidige plannen van Cambridge Analytica zijn onbekend. Een anonieme woordvoerder zei dat het bedrijf overweegt om blockchain te gebruiken om online gegevens te beveiligen, maar gaf geen commentaar op het idee van een ICO.

Het bedrijf ontwikkelde technologieën om mensen toe te staan ​​persoonlijke gegevens terug te vorderen en volledige transparantie te verkrijgen over hoe hun gegevens worden gebruikt voordat de Facebook-controverse uitbrak, liet de woordvoerder weten in een e-mail aan Reuters.

Cambridge Analytica werkte voor de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump in 2016 en heeft de afgelopen maand kritiek over zich heen gekregen nadat The Guardian en de New York Times berichtten dat het bedrijf ten onrechte toegang had gekregen tot persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers. Facebook meldde eerder deze maand dat gegevens van meer dan 87 miljoen gebruikers gelekt zouden kunnen zijn.

Cambridge Analytica liet weten dat het op de juiste manier gegevens heeft vergaard over een veel kleiner aantal gebruikers via een onderzoeksbureau.

De inspanningen van het bedrijf om bescherming van persoonlijke gegevens te bieden, stonden onder toezicht van Alexander Nix, die in maart is opgestapt. Dit omdat hij op band opgenomen was en zich uitliet over het gebruik van lege vennootschappen en strategieën om politici te helpen tegenstanders te verslaan, meldde The New York Times.

De New York Times meldde ook dat Cambridge Analytica de Dragon Coin probeerde te promoten, een munt die geassocieerd wordt met een Macau-gangster die bekend staat als Broken Tooth. Dragon Coin zou door gokkers worden gebruikt en zou het voor mensen makkelijker maken om geld naar Macau’s casino’s te krijgen.

Facebook beperkt ondertussen misleidende advertenties, waaronder advertenties betreffende ICO’s, cryptocurrencies en binaire opties, en verbiedt advertenties die financiële producten en services promoten die vaak worden geassocieerd met misleidende promotiepraktijken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.500,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.213,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.269,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.285,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.323,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...