René Raaphorst René Raaphorst
06/04/2018 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:24

Japan stelt regulatie voor om ICO's te legaliseren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Japan

Een werkgroep die gesteund wordt door de Japanse overheid heeft een rapport met richtlijnen gepubliceerd omtrent de legalisering en regulering van Initial Coin Offerings (ICO’s).
Het rapport van de Japanse ‘ICO Business Research Group’ – een werkgroep met onder andere wetgevers, bankiers, wetenschappelijk onderzoekers en de CEO van bitFlyer – werd uitgegeven op 5 april en beschrijft een advies aan de overheid om ICO’s te legaliseren en heldere regelgeving te hanteren die zowel groei stimuleert als investeerders beschermt.

ICO is still in its infancy and has no industry practices yet,” the group wrote. “Appropriate rules must be set to enable ICO to obtain public trust and to expand as a sound and reliable financing method.

Met de voorgestelde regelgeving zijn ICO’s verplicht om een KYC verificatie (Know Your Customer) uit te voeren bij elke ICO participant. Daarnaast dienen ICO projecten de investeerders te voorzien van uitvoerige informatie omtrent de achtergrond van het project, inclusief periodieke berichtgeving met betrekking tot de geboekte vooruitgang van het project.
Tevens zullen exchanges volgens de nieuwe regelgeving standaarden moeten gaan hanteren als het gaat om ICO token listing. Het rapport geeft aan dat de geformuleerde standaarden in de toekomst meer detaillering nodig zullen hebben.
Volgens Bloomberg zal de Japanse Financial Services Agency (FSA) het voorstel van de ICO Business Research Group deze maand nog onder de loep nemen. Echter zal het naar verwachting nog een aantal jaar duren voordat het voorstel daadwerkelijk tot wetgeving is gevormd.

Met de implementatie van bovenstaande regelgeving zal de positie van Japan, als één van ‘s werelds leidende cryptolanden, versterken. Zeker gezien niet alleen Japan, maar ook China en Zuid-Korea zich op moment van schrijven alles behalve soepel opstellen tegenover ICO’s.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie