Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

Zuid-Korea’s nieuwe wetgeving beoogt legalisering van nieuwe ICO’s

183

Een groep van wetgevers, onder leiding van een Koreaans politicus uit de leidende politieke partij, is bezig met een wetsvoorstel om nieuwe cryptocurrencies en ICO’s te legaliseren in het land.

Volgens verslag van The Korea Times, leidt Hong Eui-rak van de democratische partij van Korea het initiatief door het parlement heen om de ICO ban van de overheid uit september 2017 uit te dagen.

Hong heeft de steun van tien andere wetgevers in het Koreaanse parlement en doelt een complete ruwe versie van het wetsvoorstel in te dienen vóór het einde van het jaar.

Hong sprak tijdens een conferentie over cryptocurrencies en blockchain op een nationale bijeenkomst in Seoul op woensdag en deed uit de doeken dat er een onderzoek loopt wat gezamenlijk wordt uitgevoerd met de Korea International Trade Association (KITA), Korea’s grootste non-profit handelsorganisatie.

Hong staat er op dat de voorgestelde wetgeving om nieuwe ICO’s te legaliseren onder direct bewind zal staan van de overheid.

Hong zei het volgende:

Het wetsvoorstel beoogt de legalisering van ICO’s onder toezicht van de overheid. Het primaire doel van de legalisatie is om onzekerheden omtrent blockchain-gerelateerde ondernemingen weg te nemen.

Verder suggereert het voorlopige wetsvoorstel dat er voorkeur is voor ICO’s gelieerd aan projecten van publieke organisaties en onderzoekscentra die zich bezighouden met het promoten en ontwikkelen van blockchain technologie. Overheidsinstanties, zoals de Financial Services Commission (FSC) – Korea’s financiële regelgever – en het ministerie van wetenschap, communicatie en technologie (ICT) zullen de supervisie van ICO’s op zich nemen.

Satos

4.6/5

€6.539,64 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.501,88 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.432,49 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.506,55 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.511,30 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.458,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.502,22 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.604,33 Kopen
Laatste nieuws