Rico Engelbarts
18/06/2018 16:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2018 16:54

Indiase deelstaat Kerala zet toeleveringsketen melk en vis op blockchain

Nieuws
indiase_deelstaat_kerala_zet_toeleveringsketen_melk_en_vis_op_de_blockchain

Het bestuur van Kerala, een deelstaat in het zuiden van India, wendt zich tot blockchain-technologie om de toeleveringsketen van dagelijkse boodschappen te organiseren.
Het nieuwe project zal specifiek gericht zijn op het stroomlijnen van de productieketen-netwerken, inclusief de distributie van melk, groente en vis in de deelstaat met behulp van blockchain-technologie, meldt de Press Trust of India. De Kerala Development and Innovation Strategic Council (K-DISC), de denktank van de deelstaat, zal het voortouw nemen in het project dat RFID-tags (radio-frequency identification) en Internet of Things (IoT)-apparaten voor het volgen van transport zal gebruiken.
Met de implementatie in hun zuivelsector, legde K-DISC-voorzitter K.M. Abraham uit dat de blockchain voortdurend de productie, inkoop en distributie van melk zal controleren om een snelle levering aan miljoenen mensen op een dagelijkse basis te verzekeren. Bovendien zal ook het transport van melk binnen specifieke temperaturen in gekoelde vrachtwagens worden gemonitord via RFID-tags en IoT-apparatuur.
Concreet zal elk afzonderlijk component van het toeleverings-netwerk een afzonderlijke ID hebben die op een blockchain zal worden geregistreerd, waardoor real-time monitoring van de kwaliteit van het product bij de bron mogelijk is bij elke stap van de keten.
Visafslagen en landbouwbedrijven worden ook gekoppeld aan de blockchain, met behulp van geo-gecodeerde beelden, waardoor real-time monitoring en verificatie van goederen mogelijk is bij elke stap van het leveringsproces; van magazijnen en winkelcentra tot aan hun verkooppunten aan de klant.
Het bestuur van Kerala overweegt ook het gebruik van blockchain-technologie voor het stelsel van oogstschadeverzekeringen dat aan landbouwers wordt verleend. Het hele proces zal “slimmer en fool-proof” zijn om een snellere verwerking en afwikkeling van claims van boeren mogelijk te maken, na oogstverliezen ten gevolge van natuurrampen, waaronder overstromingen en hongersnood, voegde de denktank toe.
Verder legde de autoriteit uit dat blockchain-technologie helpt om vast te stellen of oogstverliezen daadwerkelijk te wijten zijn aan natuurlijke oorzaken en zal helpen geschillen tussen verzekeraars en boeren opheffen, naast het elimineren van de noodzaak voor tussenhandelaren.
Kerala is nu al de thuishaven van een blockchain “academy” in de hoofdstad Thiruvananthapuram, waar studenten worden opgeleid over blockchain solutions met een bijzondere focus op de bank- en gezondheidszorgsector.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon