Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

ING Bank werkt aan custody-dienst voor digitale activa, melden bronnen aan Reuters

ING Bank is naar verluidt van plan om custody-diensten voor digitale activa aan te bieden aan klanten. Dit meldden verschillende bronnen aan nieuwsagentschap Reuters, dat hier op 11 december een artikel over publiceerde.

Volgens de bronnen werkt ING aan meerdere projecten omtrent blockchain-technologie. Zo zou het bijvoorbeeld in zijn kantoor in Amsterdam aan de ontwikkeling van een custody-dienst voor digitale activa werken. Een custody-dienst kan worden gezien als een opslagdienst, zoals een bankrekening waarop veilig geld bewaard kan worden.

- Advertentie -

In een schriftelijke verklaring meldt ING aan Reuters dat het “groeiende kansen” ziet omtrent digitale activa. Het voornaamste doel zou zijn om klanten een manier te bieden om de opkomende sector te betreden zonder enige wet- en regelgeving te overtreden. Dit kan in veel landen nog lastig zijn gezien het feit dat digitale activa, waaronder cryptocurrencies maar ook getokeniseerde traditionele beleggingsproducten vallen, zich in veel landen nog in een grijs regelgevingsgebied bevinden.

De ontwikkeling van ING’s custody-project staat nog in zijn kinderschoenen en het is onduidelijk of en wanneer de bank het naar de markt brengt. Toch is het een interessante ontwikkeling aangezien steeds meer grote en traditionele financiële instellingen zich aan blockchain-technologie en digitale activa lijken te wagen.

Hoewel het opslaan van cryptocurrency bij een bank volgens veel cryptocurrency-fanaten rechtstreeks tegen de grondbeginselen van cryptocurrency indruist, kan een dergelijke dienst van een grote bank als ING mogelijk bijdragen aan de adoptie.

Ook in Duitsland wordt het binnenkort misschien mogelijk om je cryptocurrency bij een bank op te slaan. Nieuwe regelgeving zou Duitse banken namelijk toestaan om cryptocurrency aan te klanten te verkopen en het voor ze te bewaren. Het Duitse SolarisBank opende onlangs nog een dochteronderneming die custody-diensten gaat leveren voor digitale activa, blijkt uit een officiële aankondiging, waarmee de ontwikkeling bij de oosterburen in volle gang lijkt te zijn.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.335,25 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.231,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.281,04 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.293,65 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,61 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.231,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.281,04 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.293,65 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,61 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.335,25 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...