Rico Engelbarts
22/01/2019 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2019 17:55

ING gaat R3’s Corda blockchain gebruiken voor internationale activiteiten

Nieuws
ING_gaat_r3s_corda_blockchain_gebruiken_voor_internationale_activiteiten

De ING Bank heeft een deal gesloten met R3, een consortium dat de Corda blockchain ontwikkeld. De bank krijgt een onbeperkt aantal licenties waarmee het de technologie overal ter wereld in kan gaan zetten.
Met de deal krijgt ING daarnaast toegang tot zogenaamde CorDapps. Dat zijn gedistribueerde oplossingen, gericht op allerlei internationale zakelijke operaties. CorDapps kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor handelsfinanciering, verzekeringen, kapitaalmarkten en identiteitsbeheer.
In een reactie zei de CEO van R3, David Rutter:

Aangezien ING de voordelen van de toegang tot Corda Enterprise volledig zal benutten, kijken we er naar uit om te zien hoe het diverse CorDapp-ecosysteem op verschillende zakelijke gebieden van de bank positieve invloed kan hebben op de productiviteit, efficiëntie en winstgevendheid.

ING hoopt met de deal haar klanten een stapje dichterbij een gedistribueerde economie te kunnen brengen. Hoofd van innovatie en zakelijk bankieren, Annerie Vreugdenhil zei over de deal:

We zijn een stap dichter bij het implementeren van live DLT-oplossingen voor onze klanten nu we de juiste infrastructuur klaar hebben staan.

ING werkte eerder al eens samen met R3, toen ging het om de afwikkeling van een commercieel waardepapier. Samen met onder andere Rabobank werd een waardepapier met een waarde van €100.000 afgehandeld op het Corda-netwerk. Nu lijkt ING dus een nieuwe stap te hebben gezet in het implementeren van blockchain-technologie voor haar internationale activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie