Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

ING gaat R3’s Corda blockchain gebruiken voor internationale activiteiten

De ING Bank heeft een deal gesloten met R3, een consortium dat de Corda blockchain ontwikkeld. De bank krijgt een onbeperkt aantal licenties waarmee het de technologie overal ter wereld in kan gaan zetten.

Met de deal krijgt ING daarnaast toegang tot zogenaamde CorDapps. Dat zijn gedistribueerde oplossingen, gericht op allerlei internationale zakelijke operaties. CorDapps kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor handelsfinanciering, verzekeringen, kapitaalmarkten en identiteitsbeheer.

- Advertentie -

In een reactie zei de CEO van R3, David Rutter:

Aangezien ING de voordelen van de toegang tot Corda Enterprise volledig zal benutten, kijken we er naar uit om te zien hoe het diverse CorDapp-ecosysteem op verschillende zakelijke gebieden van de bank positieve invloed kan hebben op de productiviteit, efficiëntie en winstgevendheid.

ING hoopt met de deal haar klanten een stapje dichterbij een gedistribueerde economie te kunnen brengen. Hoofd van innovatie en zakelijk bankieren, Annerie Vreugdenhil zei over de deal:

We zijn een stap dichter bij het implementeren van live DLT-oplossingen voor onze klanten nu we de juiste infrastructuur klaar hebben staan.

ING werkte eerder al eens samen met R3, toen ging het om de afwikkeling van een commercieel waardepapier. Samen met onder andere Rabobank werd een waardepapier met een waarde van €100.000 afgehandeld op het Corda-netwerk. Nu lijkt ING dus een nieuwe stap te hebben gezet in het implementeren van blockchain-technologie voor haar internationale activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.239,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.294,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.302,48 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.304,65 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.345,96 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...