John McAfee afwezig op conferentie wegens doodsbedreigingen

Een cryptocurrency-conferentie heeft de controversiële John McAfee gevraagd om zijn live optreden op het evenement te annuleren, nadat het een “aantal geloofwaardige doodsbedreigingen” tegen de pionier op het gebied van cyberbeveiliging had ontvangen.

- Advertentie -

Volgens verklaringen op Twitter zou McAfee op vrijdagochtend spreken op de Blockchain World Conference (BWC), maar werd hij door de organisatoren van het evenement gevraagd om in plaats daarvan via een live stream te verschijnen, vanwege zorgen over de veiligheid van de aanwezigen. De conferentie meldde het volgende:

Vanwege een aantal geloofwaardige doodsbedreigingen tegen McAfee, is het BWC-team gedwongen om @officialmcafee te vragen zijn speech via een live stream te houden om 11:00 uur EST vanaf een geheime veilige locatie. Mr. McAfee, wiens boodschap een wereldwijde impact heeft, zal zich niet de mond laten snoeren door de acties van enkelen!

McAfee bevestigde bovenstaande later via een twitterbericht en verklaarde dat hij op de eerder geplande tijd zou “streamen vanaf een geheime locatie”.

Sommigen hebben echter vragen opgeworpen over of McAfee, een bekende troll en provocateur, daadwerkelijk doodsbedreigingen heeft ontvangen of de aantijgingen heeft verzonnen als een publiciteitsstunt.

Vorige maand plaatste McAfee foto’s vanuit een ziekenhuisbed, waarbij hij beweerde dat onbekende “vijanden” hem vergiftigd hadden waardoor hij een paar dagen buiten westen was. “Maar ik ben moeilijker te doden dan iedereen zich mogelijk voor kan stellen, Ik ben terug.” zei hij.

- Advertentie -

Voor dat incident beweerde hij dat hij op de vlucht was voor de Amerikaanse regering en verklaarde hij dat hij opzettelijk een misdrijf had begaan “om de SEC wakker te maken”, om vervolgens onder te duiken.

De organisatoren van de conferentie weigerden verdere details te verstrekken over de vermeende doodsbedreigingen, maar ontkenden dat het incident een publiciteitsstunt was om media-aandacht omtrent het evenement te krijgen. Ze noemden de situatie zeer reëel en zeiden dat ze strikte voorzorgsmaatregelen moesten nemen voor John’s veiligheid.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.149,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.872,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.904,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.973,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.994,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) naar $200.000 is nu conservatief en $300.000 is niet...

0
Bitcoin (BTC) doorbrak deze week zelfs twee keer zijn beruchte all-time high (ATH) uit 2017 en het marktsentiment wordt steeds meer bullish. Wilde voorspellingen over...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...