Rico Engelbarts
14/07/2018 15:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2018 15:32

John McAfee afwezig op conferentie wegens doodsbedreigingen

Nieuws
john_mcafee_afwezig_op_blockchain_world_conference_wegens_doodsbedreigingen

Een cryptocurrency-conferentie heeft de controversiële John McAfee gevraagd om zijn live optreden op het evenement te annuleren, nadat het een “aantal geloofwaardige doodsbedreigingen” tegen de pionier op het gebied van cyberbeveiliging had ontvangen.
Volgens verklaringen op Twitter zou McAfee op vrijdagochtend spreken op de Blockchain World Conference (BWC), maar werd hij door de organisatoren van het evenement gevraagd om in plaats daarvan via een live stream te verschijnen, vanwege zorgen over de veiligheid van de aanwezigen. De conferentie meldde het volgende:

Vanwege een aantal geloofwaardige doodsbedreigingen tegen McAfee, is het BWC-team gedwongen om @officialmcafee te vragen zijn speech via een live stream te houden om 11:00 uur EST vanaf een geheime veilige locatie. Mr. McAfee, wiens boodschap een wereldwijde impact heeft, zal zich niet de mond laten snoeren door de acties van enkelen!

McAfee bevestigde bovenstaande later via een twitterbericht en verklaarde dat hij op de eerder geplande tijd zou “streamen vanaf een geheime locatie”.


Sommigen hebben echter vragen opgeworpen over of McAfee, een bekende troll en provocateur, daadwerkelijk doodsbedreigingen heeft ontvangen of de aantijgingen heeft verzonnen als een publiciteitsstunt.
Vorige maand plaatste McAfee foto’s vanuit een ziekenhuisbed, waarbij hij beweerde dat onbekende “vijanden” hem vergiftigd hadden waardoor hij een paar dagen buiten westen was. “Maar ik ben moeilijker te doden dan iedereen zich mogelijk voor kan stellen, Ik ben terug.” zei hij.


Voor dat incident beweerde hij dat hij op de vlucht was voor de Amerikaanse regering en verklaarde hij dat hij opzettelijk een misdrijf had begaan “om de SEC wakker te maken”, om vervolgens onder te duiken.
De organisatoren van de conferentie weigerden verdere details te verstrekken over de vermeende doodsbedreigingen, maar ontkenden dat het incident een publiciteitsstunt was om media-aandacht omtrent het evenement te krijgen. Ze noemden de situatie zeer reëel en zeiden dat ze strikte voorzorgsmaatregelen moesten nemen voor John’s veiligheid.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie