Rico Engelbarts
27/07/2018 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2018 16:44

Kapitaalgoederenbedrijf CNH industrial gaat samenwerken met IBM aan blockchain implementatie

Nieuws

Een van ‘s werelds grootste kapitaalgoederenbedrijven heeft ingestemd met een meerjarige deal met IBM om blockchain-technologie te implementeren. Dit bevestigt een persbericht van donderdag 26 juli.
Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde CNH Industrial, dat twaalf internationale merken bezit waaronder Iveco en Case IH, zal trachten een scala aan interne processen te verbeteren als onderdeel van “het beoordelen en optimaliseren van haar wereldwijde activiteiten.”
Het persbericht legt uit dat de focus initieel wordt gelegd op supply chain en het voorraadbeheer van de ‘Parts & Service-activiteiten’ van het bedrijf, waardoor het bedrijf haar klantenbestand nog beter van dienst kan zijn.
Hoewel details over de implementatie niet in het persbericht te vinden zijn, is het duidelijk dat CNH gebruik zal maken van IBM blockchain, een op maat gemaakt platform op basis van Hyperledger-technologie die wordt geleverd via IBM Cloud.
De overeenkomst markeert volgens CNH een verschuiving in het bedrijf naar een uitgebreide cloud-implementatie die gebruikmaakt van het Cloud Private Platform van IBM.
Verbetering in supply chain krijg momenteel bijzondere aandacht van een hele reeks spelers, waarbij blockchain naar verluidt een sleutelrol speelt in het reduceren van kosten en tijdsduur, en het verbeteren van de beveiliging. In januari kondigde IBM aan dat het in samenwerking met de Deense logistieke grootheid Maersk een speciaal op blockchain gebaseerd supply chain-bedrijf zou starten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie