Kapitaalgoederenbedrijf CNH industrial gaat samenwerken met IBM aan blockchain implementatie

0

Een van ‘s werelds grootste kapitaalgoederenbedrijven heeft ingestemd met een meerjarige deal met IBM om blockchain-technologie te implementeren. Dit bevestigt een persbericht van donderdag 26 juli.

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde CNH Industrial, dat twaalf internationale merken bezit waaronder Iveco en Case IH, zal trachten een scala aan interne processen te verbeteren als onderdeel van “het beoordelen en optimaliseren van haar wereldwijde activiteiten.”

Het persbericht legt uit dat de focus initieel wordt gelegd op supply chain en het voorraadbeheer van de ‘Parts & Service-activiteiten’ van het bedrijf, waardoor het bedrijf haar klantenbestand nog beter van dienst kan zijn.

Hoewel details over de implementatie niet in het persbericht te vinden zijn, is het duidelijk dat CNH gebruik zal maken van IBM blockchain, een op maat gemaakt platform op basis van Hyperledger-technologie die wordt geleverd via IBM Cloud.

De overeenkomst markeert volgens CNH een verschuiving in het bedrijf naar een uitgebreide cloud-implementatie die gebruikmaakt van het Cloud Private Platform van IBM.

Verbetering in supply chain krijg momenteel bijzondere aandacht van een hele reeks spelers, waarbij blockchain naar verluidt een sleutelrol speelt in het reduceren van kosten en tijdsduur, en het verbeteren van de beveiliging. In januari kondigde IBM aan dat het in samenwerking met de Deense logistieke grootheid Maersk een speciaal op blockchain gebaseerd supply chain-bedrijf zou starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws