KPMG_cryptocurrency_is_een_big_deal_maar_kan_nog_lang_niet_als_oppotmiddel_functioneren

KPMG: Cryptocurrency is een big deal maar kan nog lang niet als oppotmiddel functioneren

2

Hoewel het crypto-assets uitdrukkelijk een “big deal” noemt, stelt KPMG in haar nieuwste crypto-onderzoek genaamd “Institutionalization of Cryptoassets” dat het nog wel even zal duren voordat cryptocurrencies als oppotmiddel kunnen functioneren. De internationale accountants- en adviesorganisatie die samen met Ernst & Young (EY), PwC en Deloitte tot de “Big Four” behoort, concludeert in haar rapport dat dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) momenteel noch als ruilmiddel, noch als beleggingsmiddel gebruikt kunnen worden, voornamelijk vanwege het gebrek aan vertrouwen op de cryptomarkt, de buitensporige volatiliteit die daar plaatsvindt en de problemen rond de schaalbaarheid.

In het rapport wordt gesuggereerd dat de crypto-sector geïnstitutionaliseerd zou moeten worden, als de industrie een grotere mate van stabiliteit en adoptie wil bereiken. Institutionalisering speelt volgens KPMG een belangrijke rol in de grootschalige participatie van fintech-bedrijven, banken, beurzen, broker-dealers en andere entiteiten in een industrie. De betrokkenheid van grote instellingen in de crypto-sector zouden onenigheden en inefficiënties in de huidige crypto-sector deels weg kunnen nemen:

Meer participatie van het bredere ecosysteem van financiële dienstverlening zal helpen bij te dragen aan het vertrouwen in en de schaalbaarheid van de cryptomarkt en deze hiermee helpen te laten groeien en volwassen te worden.

Ondanks dat het verwacht dat de crypto-industrie nog een hoop uitdaging op het gebied van institutionalisering wachten staat, blijft KPMG optimistisch over de toekomst van crypto en concludeert het dat de opkomst en de dominantie ervan, al kan dat nog jaren duren, uiteindelijk plaats zal vinden.

In 2018 zien we een golf van nieuwkomers op de markt zoals security token-platforms, stablecoins en zelfs gevestigde financiële dienstverleners die crypto-producten en -diensten lanceren. Crypto-assets zijn nu onmogelijk te negeren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws