Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2019 15:45

Lancering van Cardano’s Shelley testnet is een succes met meer dan 5 miljard ADA vastgezet voor 'staking'

De laatste fase van Cardano’s (ADA) Shelley testnet is inmiddels live. Dat betekent dat participanten nu cardano kunnen verdienen met staking. Staking betekent het vastzetten van een bepaalde cryptocurrency voor een beloning ter ondersteuning van de blockchain in een Proof-of-Stake (PoS) mechanisme.
Input Output Hong Kong (IOHK) meldt op 14 december dat participanten in minder dan 24 uur meer tijd dan 5 miljard ADA tokens hebben vastgezet voor staking, zo’n 17% van het totale aanbod. De tokens zijn ongeveer $195 miljoen waard.


Ook waren er de eerste dag 120 staking pools live gegaan. Op 15 december meldt IOHK dat er inmiddels meer dan 240 staking pools online zijn. Het uiteindelijke doel ligt op 1,000 staking pools.


Ook is inmiddels de rekenmachine beschikbaar waarmee men ADA beloningen voor staking en het delegeren van staking kan uitrekenen. De beloningen kunnen echter niet onmiddellijk gebruikt worden, daarvoor moeten ze eerst wachten tot het mainnet live is, wat ergens in 2020 zal gebeuren. Beloningen zullen automatisch worden overgezet.
Project Shelley is de naam die IOHK heeft gegeven voor de overstap van Cardano naar een PoS-netwerk. Dat zou het netwerk gedecentraliseerder moeten maken, veiliger en transacties sneller. Daarnaast zijn er ook project Goguen, voor de introductie van smart contracts, Basho voor scaling en de laatste stap, Voltaire voor een stem- en schatkist-systeem.
Het nieuws heeft vooralsnog geen of nauwelijks effect op de koers van ADA gehad. Deze is de afgelopen dagen voornamelijk zijwaarts verlopen en toont zelfs, als de rest van de altcoins op de markt, een lichte daling van ongeveer 1% naar een waarde van $0.0360 op het moment van schrijven.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie