Ivo Melchers Ivo Melchers
11/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 10:30

LEGO wil metaverse betreden in samenwerking met Epic Games

Nieuws

Foto: Shutterstock/enchanted_fairy

Lego, de populaire Deense speelgoedgigant die bekend staat om zijn kleurrijke plastic stenen, bereidt zich voor om een plan te presenteren van een metaverse initiatief in samenwerking met Epic Games, de Amerikaanse ontwikkelaar van computerspellen die bekend is van het spel Fortnite. Dit blijkt uit een nieuw rapportage van Financial Times.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Lego metaverse

Lego wil een virtuele wereld ontwikkelen die het zal helpen om zijn marktaandeel en groeireeks verder uit te breiden door nieuwe digitale markten te betreden.

De strategie van Lego is om te blijven groeien door zijn producten op digitale markten aan te bieden zodat gebruikers het merk zelfs online kunnen herkennen. De CEO van lego, Niels Christiansen, zei het volgende over deze nieuwe stap:

‘’We weten heel goed hoe we consumenten in winkels kunnen onderdompelen in het Lego-universum. We werken er hard aan om dat gevoel te creëren dat je ook digitaal in dit universum stapt.’’

De gezamenlijk gebouwde metaverse zal worden ontworpen om een ervaring te zijn die geschikt is voor de leeftijd, met als doel kinderen te beschermen tegen niet-gemodereerde inhoud afkomstig van andere bronnen op het internet. Ouders kunnen ook deelnemers zijn en deze interacties controleren.

Metaverse plan staat al een tijdje

Terwijl andere bedrijven langzaamaan hun middelen weghalen van metaverse initiatieven, trapt Lego juist het gaspedaal in op dit front. Een tijdje terug kon je bijvoorbeeld in het altcoin nieuws lezen dat Microsoft de metaverse op het moment geen prioriteit vindt. Mark Zuckerberg daarentegen wil zijn plannen met de metaverse nog altijd doorzetten, ondanks forse verliezen vorig jaar.

In april vorig jaar investeerde Lego $2 miljard in Epic Games in samenwerking met Sony met het idee om zijn eigen metaverse platform te bouwen om kinderen dichter bij het merk te brengen in veilige virtuele ruimtes die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Naast deze investering is de Deense grootmacht al sinds mei bezig met het werven van nieuwe medewerkers voor deze komende metaverse ervaring. Destijds liet het weten dat het ernaar streefde het aantal software-ingenieurs te verdrievoudigen om zowel een fysieke als een digitale aanpak te volgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie