Ivo Melchers Ivo Melchers
11/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 10:30

LEGO wil metaverse betreden in samenwerking met Epic Games

Nieuws

Foto: Shutterstock/enchanted_fairy

Lego, de populaire Deense speelgoedgigant die bekend staat om zijn kleurrijke plastic stenen, bereidt zich voor om een plan te presenteren van een metaverse initiatief in samenwerking met Epic Games, de Amerikaanse ontwikkelaar van computerspellen die bekend is van het spel Fortnite. Dit blijkt uit een nieuw rapportage van Financial Times.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lego metaverse

Lego wil een virtuele wereld ontwikkelen die het zal helpen om zijn marktaandeel en groeireeks verder uit te breiden door nieuwe digitale markten te betreden.

De strategie van Lego is om te blijven groeien door zijn producten op digitale markten aan te bieden zodat gebruikers het merk zelfs online kunnen herkennen. De CEO van lego, Niels Christiansen, zei het volgende over deze nieuwe stap:

‘’We weten heel goed hoe we consumenten in winkels kunnen onderdompelen in het Lego-universum. We werken er hard aan om dat gevoel te creëren dat je ook digitaal in dit universum stapt.’’

De gezamenlijk gebouwde metaverse zal worden ontworpen om een ervaring te zijn die geschikt is voor de leeftijd, met als doel kinderen te beschermen tegen niet-gemodereerde inhoud afkomstig van andere bronnen op het internet. Ouders kunnen ook deelnemers zijn en deze interacties controleren.

Metaverse plan staat al een tijdje

Terwijl andere bedrijven langzaamaan hun middelen weghalen van metaverse initiatieven, trapt Lego juist het gaspedaal in op dit front. Een tijdje terug kon je bijvoorbeeld in het altcoin nieuws lezen dat Microsoft de metaverse op het moment geen prioriteit vindt. Mark Zuckerberg daarentegen wil zijn plannen met de metaverse nog altijd doorzetten, ondanks forse verliezen vorig jaar.

In april vorig jaar investeerde Lego $2 miljard in Epic Games in samenwerking met Sony met het idee om zijn eigen metaverse platform te bouwen om kinderen dichter bij het merk te brengen in veilige virtuele ruimtes die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Naast deze investering is de Deense grootmacht al sinds mei bezig met het werven van nieuwe medewerkers voor deze komende metaverse ervaring. Destijds liet het weten dat het ernaar streefde het aantal software-ingenieurs te verdrievoudigen om zowel een fysieke als een digitale aanpak te volgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie