Rico Engelbarts
06/08/2018 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2018 19:00

Mede-oprichter Finder.com heeft plannen voor een crypto bank

Nieuws
mede-oprichter_finder_dot_com_heeft_plannen_voor_een_crypto_bank

Mede-oprichter van Finder.com, Fred Schebesta, heeft in een interview met het Australische News.com.au aangegeven de allereerste crypto bank te willen openen in Australië.
Schebesta is één van de jongste ‘self-made miljonairs’ in Australië met 26 jaar oud. Finder.com heeft een waarde van $1 miljard en is werkzaam in 10 landen en wil daar nog eens 10 aan toevoegen dit jaar.
Schebesta vertelt dat hij een nieuwe passie heeft gevonden in blockchain en cryptocurrency en houdt zijn eigen dagelijkse crypto talkshow vanuit Sydney. Hij legt uit dat hij niet veel geeft om de huidige waarde van Bitcoin:

Je moet niet vergeten, mensen zeiden dat Bitcoin in een bubbel zat toen het $10 waard was, toen het $100 waard en toen het $1000 waard was. Nadat het $1000 had bereikt zakte het weer naar $12 en dat is een stuk meer verlies dan van $20.000 naar $6000.

Sommigen geloven dat de interesse in crypto gedaald is door de instabiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Schebesta gelooft niet dat de interesse gezakt is:

Je moet je bewust zijn van wat hier speelt, dat omdat de koers van Bitcoin gezakt is en mensen boos zijn, dat dat niet de interesse verlaagt. De belangstelling is aan het bloeien. Ik was bij een crypto conferentie in New York, daar waren 8000 mensen. Het duurde 30 minuten om de lift te nemen. Nieuwe technologieën worden ontwikkeld, het lijkt op de overgang van Basic naar DOS. Bitcoin lijkt op goud, het zal zijn eigen ding blijven doen. Ik denk niet dat het zal sterven.

Fred Schebesta wil zijn crypto bank openen in 18 maanden tijd. Hij wilt daarvoor een partnership aangaan met een Australische bank, omdat hij voor zijn “multibillion dollar” idee een ADI (Authorised Deposit-taking Institution) vergunning nodig heeft. Intussen heeft hij aandelen gekocht bij Goldsfield Money, een kleine bank West-Australië, die deze vergunning bezit.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie