mede-oprichter_finder_dot_com_heeft_plannen_voor_een_crypto_bank

Mede-oprichter Finder.com heeft plannen voor een crypto bank

0

Mede-oprichter van Finder.com, Fred Schebesta, heeft in een interview met het Australische News.com.au aangegeven de allereerste crypto bank te willen openen in Australië.

Schebesta is één van de jongste ‘self-made miljonairs’ in Australië met 26 jaar oud. Finder.com heeft een waarde van $1 miljard en is werkzaam in 10 landen en wil daar nog eens 10 aan toevoegen dit jaar.

Schebesta vertelt dat hij een nieuwe passie heeft gevonden in blockchain en cryptocurrency en houdt zijn eigen dagelijkse crypto talkshow vanuit Sydney. Hij legt uit dat hij niet veel geeft om de huidige waarde van Bitcoin:

Je moet niet vergeten, mensen zeiden dat Bitcoin in een bubbel zat toen het $10 waard was, toen het $100 waard en toen het $1000 waard was. Nadat het $1000 had bereikt zakte het weer naar $12 en dat is een stuk meer verlies dan van $20.000 naar $6000.

Sommigen geloven dat de interesse in crypto gedaald is door de instabiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Schebesta gelooft niet dat de interesse gezakt is:

Je moet je bewust zijn van wat hier speelt, dat omdat de koers van Bitcoin gezakt is en mensen boos zijn, dat dat niet de interesse verlaagt. De belangstelling is aan het bloeien. Ik was bij een crypto conferentie in New York, daar waren 8000 mensen. Het duurde 30 minuten om de lift te nemen. Nieuwe technologieën worden ontwikkeld, het lijkt op de overgang van Basic naar DOS. Bitcoin lijkt op goud, het zal zijn eigen ding blijven doen. Ik denk niet dat het zal sterven.

Fred Schebesta wil zijn crypto bank openen in 18 maanden tijd. Hij wilt daarvoor een partnership aangaan met een Australische bank, omdat hij voor zijn “multibillion dollar” idee een ADI (Authorised Deposit-taking Institution) vergunning nodig heeft. Intussen heeft hij aandelen gekocht bij Goldsfield Money, een kleine bank West-Australië, die deze vergunning bezit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws