Rico Engelbarts
30/06/2018 21:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2018 21:17

Microsoft werkt samen met twee Aziatische firma’s voor een blockchain-platform voor ondernemingen

Nieuws
microsoft_werkt_samen_met_twee_aziatische_firmas_voor_blockchain_platform_ondernemingen

Foto: JeanLucIchard/Shutterstock

De Taiwanese dochteronderneming van Microsoft is een partnerschap aangegaan met het technologisch investeringsbedrijf China Binary Sale Technology en High Cloud om een platform te creëren voor de ontwikkeling van blockchain bij bedrijven, volgens een persbericht van Microsoft op 28 juni.
Microsoft zal haar Azure cloud platform leveren als basis voor de blockchain service van China Binary. Het drieledige partnerschap is naar verluidt van plan om verschillende sectoren als financiën, e-commerce en entertainment te transformeren, met de nadruk op het Aziatisch-Pacifisch gebied.
De algemeen directeur van Microsoft in Taiwan, Sun Jikang, sprak zijn vertrouwen uit over het vermogen van Microsoft om de beveiliging en de werkingssnelheid van de blockchain-service can China Binary te verbeteren. Hij benadrukte ook het technische potentieel van Taiwan door de “solide productie” en de Research and Development (R&D) stichting, evenals de “uitstekende geografische locatie” te vermelden.
De oprichter van China Binary, Sun Jiangtao, wees op de cruciale rol van blockchain-technologie in fintech, het bedrijfsleven, de wetenschap en andere sectoren. Na de nieuw aangekondigde samenwerking benadrukte Jiantao het belang van het combineren van blockchain-applicaties met andere dingen zoals het Internet of Things (IoT), biometrie en kunstmatige intelligentie.
Eind mei heeft de Taiwanese regering een parlementaire blockchain-groep opgericht om de ontwikkeling van de technologie te bevorderen. Op 14 mei kondigde de Taipei Fubon Commercial Bank aan dat, als eerste bank in Taiwan, het haar op blockchain gebaseerde betalingssysteem zou inzetten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie