Timo Bult Timo Bult
21/05/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2019 17:20

33-jarige Nederlander gearresteerd op verdenking van oplichting met bitcoin mining-operatie

icon-mining
Mining
33-jarige Nederlander gearresteerd op verdenking van oplichting met bitcoin mining-operatie

Een 33-jarig Apeldoorner is op maandag gearresteerd op verdenking van fraude, witwassen en vervalsing. De verdachte zou miljoenen hebben verdiend aan zijn criminele activiteiten, aldus de krant de Gelderlander.
De verdachte, Berry van M., had twee bedrijven op zijn naam staan. Met beide bedrijven bood hij investeerders sinds 2017 de mogelijkheid om in mining-apparatuur te investeren. De bedrijven van M. zorgden vervolgens voor het beheer van de apparatuur en beloofden een rendement van 0,3 bitcoin per maand. Dat zou op dit moment een waarde hebben van ongeveer €2.000.
Ongeveer 100 mensen investeerden ruim 100 miljoen euro in de mining farm, aldus de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). De FIOD en de politie vielen de bedrijfspanden en woning van M. in november vorig jaar binnen en troffen daar een grote hoeveelheid luxeproducten aan.
Uit onderzoek bleek uiteindelijk dat M. de mining-apparatuur waarschijnlijk nooit heeft gekocht. In plaats daarvan kocht hij onder andere motoren, auto’s en luxe reizen.
Een ander bedrijf van M., het in Lelystad gevestigde bitcoin-mining bedrijf Koinz Trading, werd vorig jaar nog failliet verklaard nadat een grote groep klanten hem aanklaagden. Ook in dat geval zou M. investeerders hebben verleid om in mining-apparatuur te investeren, wat uiteindelijk nooit werd gekocht door M.
In deze laatste zaak bood het bedrijf nog de mogelijkheid aan klanten om hun mining-apparatuur alsnog te krijgen. Echter kregen de klanten deze toegang tot hun apparatuur nooit. Ook zagen zij geen van de beloofde opbrengsten van de mining-operatie terug.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie