Home Nieuws Mining 33-jarige Nederlander gearresteerd op verdenking van oplichting met bitcoin mining-operatie

33-jarige Nederlander gearresteerd op verdenking van oplichting met bitcoin mining-operatie

Een 33-jarig Apeldoorner is op maandag gearresteerd op verdenking van fraude, witwassen en vervalsing. De verdachte zou miljoenen hebben verdiend aan zijn criminele activiteiten, aldus de krant de Gelderlander.

De verdachte, Berry van M., had twee bedrijven op zijn naam staan. Met beide bedrijven bood hij investeerders sinds 2017 de mogelijkheid om in mining-apparatuur te investeren. De bedrijven van M. zorgden vervolgens voor het beheer van de apparatuur en beloofden een rendement van 0,3 bitcoin per maand. Dat zou op dit moment een waarde hebben van ongeveer €2.000.

- Advertentie -

Ongeveer 100 mensen investeerden ruim 100 miljoen euro in de mining farm, aldus de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). De FIOD en de politie vielen de bedrijfspanden en woning van M. in november vorig jaar binnen en troffen daar een grote hoeveelheid luxeproducten aan.

Uit onderzoek bleek uiteindelijk dat M. de mining-apparatuur waarschijnlijk nooit heeft gekocht. In plaats daarvan kocht hij onder andere motoren, auto’s en luxe reizen.

Een ander bedrijf van M., het in Lelystad gevestigde bitcoin-mining bedrijf Koinz Trading, werd vorig jaar nog failliet verklaard nadat een grote groep klanten hem aanklaagden. Ook in dat geval zou M. investeerders hebben verleid om in mining-apparatuur te investeren, wat uiteindelijk nooit werd gekocht door M.

In deze laatste zaak bood het bedrijf nog de mogelijkheid aan klanten om hun mining-apparatuur alsnog te krijgen. Echter kregen de klanten deze toegang tot hun apparatuur nooit. Ook zagen zij geen van de beloofde opbrengsten van de mining-operatie terug.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.153,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.214,19 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.217,73 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.225,02 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.439,31 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.