Timo Bult Timo Bult
01/03/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2020 15:45

"98 procent van bitcoin (BTC) miners raakt verouderd voordat ze iets bereiken," stelt blockchain-expert

icon-mining
Mining
98 procent van bitcoin (BTC) miners raakt verouderd voordat ze iets bereiken, stelt blockchain-expert

Bitcoin (BTC) mining is een essentieel onderdeel van het Bitcoin-netwerk. Echter zorgt mining voor een hoop afval, zo stelt blockchain-expert bij PricewaterhouseCoopers (PWC), Alex de Vries.
De concurrentie binnen de mining-wereld is enorm. Elk jaar worden er weer nieuwe en efficiëntere miners op de markt gebracht. De Vries stelt dat uiteindelijk 98 procent van al deze miners verouderd zal zijn voordat ze iets bereikt hebben, onder andere door deze enorme concurrentie. Volgens de Vries zorgt dit voor een enorme hoeveelheid aan elektronisch afval, ook wel “e-waste” genoemd. De onderzoekers legt uit:

Het schokkende is dat de gemiddelde levensduur van een bitcoin-miner anderhalf jaar is, omdat we een nieuwe generatie machines hebben die deze berekeningen beter kunnen uitvoeren,

Daarbij komt nog het feit dat komende mei de volgende halving op de planning staat. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de inkomsten van miners gehalveerd zullen gaan worden, waardoor efficiëntie nog belangrijker wordt en de concurrentie fiercer.
TradeBlock rekende begin februari uit dat de bitcoin prijs na of voor de halving naar $15.062 moet stijgen voor mining farms om het break-even punt te kunnen bereiken. TradeBlock ging er hierbij vanuit dat mining farms 30 procent van hun mining rigs vervangen voor Bitamin’s nieuwste Antminer S17+. Kortom, de aankomende halving zal voor flink wat opschudding gaan zorgen in de mining-wereld.
Dat het Bitcoin-netwerk veel stroom verbruikt is algemeen bekend. Bitcoin krijgt daarom veel kritiek omdat het slecht voor het klimaat zou zijn. Begin 2020 bleek echter uit onderzoek van vermogensbeheerder Arca dat Bitcoin “vaker overtollige energie” gebruikt voor het verwerken van transacties.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie