Timo Bult Timo Bult
27/01/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2021 07:07

Amerikaan bouwt ethereum (ETH) mining installatie in achterbak BMW, maar waarom?

icon-mining
Mining
Amerikaan bouwt ethereum (ETH) mining installatie in achterbak BMW, maar waarom

Een dikke BMW i8 ter waarde van ongeveer €150.000 komt de parkeerplaats oprijden. Een persoon stapt uit en zet zijn achterklep open. Je verwacht harde muziek maar nee, in het geval van de Amerikaan Simon Byrne zal je in plaats van muziek alleen maar het geluid van de fans van videokaarten horen! Byrne bouwde namelijk een Ethereum (ETH) mining operatie in zijn achterbak. Waarom? “Om gamers te irriteren.”
Uit een artikel van PCgamer blijkt dat de persoon in kwestie werd gespot door HardwareTimes. In totaal heeft Byrne zes Nvidia RTX 3080 videokaarten in zijn achterbak zitten die dankzij de BMW i8, een hybride auto, tijdens het rijden ETH kan minen! Althans, of dat ook daadwerkelijk kan is nog maar de vraag.
Het minen lukt namelijk alleen maar met de achterklep open. Anders raken de videokaarten oververhit. Het gaat hier uiteraard om een ludieke actie gezien het feit dat het bijzonder onpraktisch is en het waarschijnlijk niet veel oplevert. Byrne installeerde de videokaarten om de volgende reden:

“Inderdaad, gewoon om gamers te irriteren.”

Gamers wereldwijd hebben grote moeite om RTX 3080’s en andere videokaarten te bemachtigen. Bots zouden namelijk de voorraad direct opkopen als gevolg van de groeiende populariteit van mining, wat weer een gevolg is van de stijgende cryptocurrency koersen. Hierdoor zijn videokaarten ofwel heel duur, of überhaupt niet te verkrijgen.
Byrne hoeft gelukkig niet overal naartoe te rijden met zijn achterklep open om wat centen te verdienen. De Amerikaan heeft namelijk nog een andere operatie met 78 RTX 3080 videokaarten. Zijn mining farm genereert naar schatting $128.000 aan winsten per jaar.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie