Thom Derks Thom Derks
10/02/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2023 16:30

Amerikaanse staat keurt wet goed om bitcoin miners te beschermen

icon-mining
Mining
Grote Bitcoin miners boeken recordwinsten

Foto: cybrain/Shutterstock

De Amerikaanse staat Mississippi is één stap dichterbij om de rechten van crypto miners in de staat beter te beschermen. Op 8 februari passeerde namelijk de Digital Asset Mining Act in het Senaat van Mississippi. De nieuwe wet legaliseert bitcoin mining in de particuliere sfeer in Mississippi, maar ook op industrieel niveau.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lage energieprijzen voor bitcoin mining

Er zijn op dit moment al wat miners actief in Mississippi, vanwege de lage energieprijzen in de Amerikaanse staat. “De industrie voor het minen van digitale assets wordt regelmatig geconfronteerd met juridische uitdagingen op zowel staats- als lokaal niveau,” zo valt er te lezen in het nieuwe wetsvoorstel.

Buiten de legalisatie van mining om, stelt de nieuwe wet ook perk en paal aan de geluidslimieten die gelden voor mensen die vanuit huis minen. Verder zitten er wat bepalingen in die het lastiger maken om de ondernemingen van miners aan willekeurige handhaving te onderwerpen.

Ook is het vanuit deze wet verboden voor de Public Service Commission, die onder andere gaat over de energieprijzen, om discriminerende tarieven toe te passen op miners. Verder voorziet de nieuwe wet de staat van een juridische definitie van digitaal geld.

Advertentie

Satoshi Action Fund

Mississippi is één van de staten waarin het Satoshi Action Fund actief is en waar CEO Dennis Porter al meerdere malen over sprak op evenementen van de Mississippi Senate Finance Committee. Daar sprak Porter onder andere over de potentie van bitcoin-miners om de overproductie van olie- en gasproducenten te gebruiken als een energiebron.

Allebei de wetsvoorstellen, zowel die van het Senaat als die van het Huis van Afgevaardigden, spreken over de door Porter aangehaalde toepassing. Als de wet van het Huis van Afgevaardigden passeert, dan zou dit ook de oprichting van een Digital Asset Mining Council betekenen.

Die speciale vergadering gaat vervolgens over het gebruik van de overproductie van olie- en gasproducenten voor het minen van bitcoin. De beslissing van Mississippi om bitcoin mining te beschermen staat in schril contrast met de beslissingen vanuit New York, waar een tweejarig verbod op het minen van bitcoin met fossiele brandstoffen van kracht is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie