Timo Bult Timo Bult
27/12/2021 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 17:22

Beursgenoteerde bitcoin miner plaatst mega bestelling, wil 600% groeien

icon-mining
Mining
Beursgenoteerde bitcoin miner plaatst mega bestelling, wil 600% groeien

Foto: AlexLMX/Shutterstock.com

De grote beursgenoteerde bitcoin (BTC) miner Marathon Digital heeft onlangs aangekondigd weer een enorme bestelling te hebben geplaatst bij Bitmain. Het bedrijf wil begin 2023 uiteindelijk maar liefst 199.000 BTC miners operationeel hebben en stelt dat de recente aankoop “de grootste bestelling op basis van hashrate ooit” is voor Marathon.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining een groeiende sector

Het minen van bitcoin is een serieuze business geworden. Enorme datacenters met loeiende ventilatoren wereldwijd zijn druk bezig met het minen van BTC.

Miners ontvangen bitcoins als beloning als zij de juiste hash key raden. Het komt erop neer dat hoe sneller een miner (wat eigenlijk een computer is) hash keys kan genereren, hoe groter de kans dat de miner de juiste key raadt. Dus het is gunstig om zoveel mogelijk miners te hebben, wat in Marathon Digital’s geval dus uiteindelijk met 199.000 tegelijk zal gaan.

Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het een bestelling heeft geplaatst bij ’s werelds grootste bitcoin mining fabrikant, Bitmain. Het gaat om “een recordaantal” Antminer S19 XP’s. Deze mining machines kunnen 140 terahashes per seconde genereren. Dat zijn een 1 met 12 nullen hash keys per seconde, per machine.

Advertentie

199.000 miners in 2023

Marathon is een van de grootste beursgenoteerde bitcoin miners. Op dit moment heeft het bedrijf 31.000 miners actief die samen 3,2 exahashes per seconde genereren. Maar met de recente bestellingen is dat nog maar het begin:

“Als gevolg hiervan zullen de mining-activiteiten van het bedrijf nu naar verwachting bestaan uit ongeveer 199.000 bitcoin-miners die ongeveer 23,3 EH/s produceren, waardoor Marathon een van de grootste bekende beursgenoteerde bitcoin-miners ter wereld wordt zodra alle miners volledig zijn ingezet en operationeel zijn.”

Marathon hoopt zijn operatie met 600% te laten groeien in het komende jaar. De aandelenprijs van het bedrijf presteerde de afgelopen tijd niet bijzonder goed. Toch reageerde het wel positief op dit nieuws met een stijging van ongeveer $32 naar $38. Niet geheel onbegrijpelijk wordt de aandelenprijs van Marathon Digital vooral beïnvloed door de bitcoin prijs.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie