Timo Bult Timo Bult
22/01/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2021 15:55

Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners? Deze data toont een interessant beeld

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners Deze data toont een interessant beeld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) traders werden gisteren opgeschrikt door een behoorlijke correctie. De koers zakte binnen 24 uur tijd meer dan 20% onderuit en vanaf de all-time high (ATH) was dit een daling van ruim 30%. Terwijl een correctie in het plaatje past van de bitcoin bullmarkt, viel een on-chain analist iets op vlak voor de dump.
Ki Young Ju, CEO van blockchain data-analysebedrijf CryptoQuant, deelt vaker interessante grafieken op Twitter. Zijn bedrijf volgt data afkomstig van de Bitcoin blockchain waaronder hoeveel bitcoins miners op de markt dumpen. Volgens de data begonnen miners van de Chinese mining pool F2Pool vlak voor de correctie plotseling hun bitcoins naar exchanges te versturen.

“Deze dump is mogelijk begonnen door $BTC-miners van #F2pool.”


Miners verkopen bitcoin in eerste instantie om de kosten van hun operatie te dekken. Denk aan elektriciteits- en onderhoudskosten. Daarnaast Hodl’en zij natuurlijk ook een deel met het oog op mogelijk hogere bitcoin prijzen in de toekomst. Een opvallend groot deel van die bitcoins ging gisteren vlak voor de correctie echter plotseling de deur uit.
De zogenaamde outflow bij miners is vaak een handige indicator om in de gaten te houden. Stel miners sturen veel bitcoins naar de markt dan is de kans groot dat de prijs daalt, zoals gisteren dus het geval was. Sturen miners juist minder dan gemiddeld naar exchanges dan neemt het aanbod af. In dat geval kan de prijs juist stijgen.
De bitcoin koers is inmiddels al weer aardig aan het herstellen. Bitcoin steeg sinds afgelopen nacht weer met 15% in waarde en is door de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek gebroken.
 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie