'Bitcoin (BTC) halving zal resulteren in een chaos op korte termijn voor miners'

‘Bitcoin (BTC) halving zal resulteren in een chaos op korte termijn voor miners’

Met de halving zo dicht aan de horizon doen analisten uitspraken over hun verwachtingen. Vele analisten verwachten dat er nogal wat onrust aan zit te komen als het gaat om bitcoin (BTC) mining operaties. Aangezien door de halving de beloning voor miners lager zal worden, hebben analisten vele verschillende ideeën over wat dit zal betekenen voor de markt en de actieve miners.

Cointelegraph sprak met drie analisten om te onderzoeken of de halving ervoor zorgt dat de mining wereld opnieuw in evenwicht gebracht wordt, of dat de halving alleen maar voor problemen gaat zorgen. Het interview werd gehouden met Johnson Xu, chief analyst voor TokenInsight, Zach Resnick, managing partner voor investeringsfonds Unbounded Capital en Nicholas Pelecanos, NEM Ventures’ head of trading.

Johnson Xu voorspelt bijvoorbeeld dat de halving een heftige impact zal hebben op de miners. Hij zegt:

Advertentie

“Een groot percentage van de miners van de oudere generatie, zoals S9’s, zal op korte termijn worden stilgelegd en binnen enkele maanden na halvering definitief uit het netwerk worden verwijderd.

De halving van bitcoin zal resulteren in een chaos op korte termijn, maar zodra de aanpassing van de moeilijkheidsgraad begint en zichzelf aanpast aan een evenwichtstoestand, zullen we het bitcoin-netwerk snel terug zien gaan naar een stabiele positie. De halving is op lange termijn positief voor de industrie.”

“Bitcoin-halving is een gezonde balans om het netwerk te dwingen zichzelf opnieuw aan te passen aan een efficiënt netwerk waar miners voldoende marge kunnen maken”, concludeerde Xu.

Hoewel Zach Resnick het er mee eens is dat dit voor onrust zal zorgen voor miners, verwacht hij dat de halving voor alles behalve een gezonde herbalansering zal zorgen. Resnick verwacht dat de halving zo nadelig zal zijn voor de miners dat ze zullen overstappen naar een andere blockchain zoals BSV of Bitcoin Cash (BCH). Daarnaast verwacht hij nog harde dalingen in de koers.

“Op het moment van de halving zullen veel miners onrendabel worden en sommigen zullen waarschijnlijk overstappen op de blockchain van BCH en BSV”, aldus Resnick. “Als miners van het BTC-netwerk vallen, zullen de blocktijden langer worden. Als de prijs daalt, vallen er meer miners van het netwerk.

Als het transactievolume toeneemt, kunnen de kosten snel oplopen tot ongewoon hoge niveaus, aangezien de blockruimte door de langere blocktijden schaarser zal zijn. Hoge vergoedingen kunnen de krantenkoppen halen waarin de prijzen blijven dalen, de blocktijden blijven toenemen en de vergoedingen blijven stijgen.”

Omdat we niet geloven dat er een fundamentele reden is waarom de prijzen stijgen, denken we dat het waarschijnlijk is dat speculanten die wachten op een prijsstijging het aas zullen verlagen als de prijs stagneert, en zeer waarschijnlijk zullen speculanten verkopen als de prijzen snel dalen.”

“Veel miners hebben ook een hoge hefboomwerking en kunnen proberen snel uit te stappen als ze niet langer geloven dat er een prijsstijging op handen is”, voegde hij eraan toe.

Nicholas Pelecano’s visie is net wat anders. Hij gelooft toch dat de koers goed kan stijgen aangezien de halving altijd vooraf ging aan een bullrun. Toch gelooft hij dat de halving zal zorgen voor een korte dip in de prijs aangezien miners genoodzaakt zullen worden om coins te verkopen.

“De halving van 2012 werd gevolgd door een onmiddellijke uitverkoop van 10% en de uitverkoop van 2016 kende een verlengde daling van 38%. Beide halvings werden gevolgd door een daling van ongeveer 50 dagen in de hashrate.

Als de geschiedenis zich zou herhalen en bitcoin na de halving in een daling terechtkwam, moeten miners met hoge bedrijfskosten mogelijk hun installaties sluiten totdat bitcoin een duurzame prijs bereikt. “

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€15.396,70 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.137,50 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.181,50 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.241,10 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws