Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) hash rate stijgt tot nieuwe hoogtes, “doodsteek voor bitcoin SV (BSV) en bitcoin cash (BCH)”

De Bitcoin (BTC) hash rate is tot een nieuwe recordhoogte gestegen, blijkt uit data van Blockchain.com. Het nieuwe record bevestigt de goede gezondheid van het Bitcoin-netwerk, echter zou het volgens de bekende Bitcoin bull Max Keiser slecht nieuws zijn voor de Bitcoin forks bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV).

De hash rate van het netwerk is de snelheid waarmee bitcoin miners hash codes genereren. Onder andere het aantal miners en hoe efficient hun mining rigs zijn bepalen hoe hoog de hash rate is. Daarnaast betekent een hoge hash rate dat het netwerk veilig is aangezien het steeds moeilijker en duurder wordt voor een aanvaller om het netwerk aan te vallen.

- Advertentie -

In een Tweet stelt Max Keiser, onder andere bekend als presentator van het RT programma Keiser Report, dat de stijgende hash rate van bitcoin een “doodsteek” is voor BSV en BCH, beide forks van bitcoin:

“ATH voor #Bitcoin hashrate is de doodsteek voor BCH & BSV

Stijgende BTC-hashrate duidt ook op een onstuitbare hebzucht naar macht door het protocol dat het bestaansvermogen van fiat-valuta wegvaagt

Bitcoin hervormt de wereldeconomie door het wereldwijde energienetwerk te stelen.”

Nu de stijgende hash rate doorzet is de verwachting dat de difficulty ook zal gaan stijgen. De difficulty is een onderdeel van het Bitcoin-netwerk dat ervoor zorgt dat de concurrentie eerlijk blijft en dat niet één partij met veel miners de macht kan krijgen. De schatting is dat de difficulty met 5,4% naar boven wordt bijgesteld. Dat is de op twee na grootste correctie sinds de halving in mei.

Augustus was daarnaast een goede maand voor de bitcoin miners. Zij verdienden in de vorige maand ruim 20% meer dan de maand ervoor. Lees hier hoeveel zij precies verdienden!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.290,55 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.290,55 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...