Timo Bult Timo Bult
14/09/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2020 11:15

Bitcoin (BTC) hash rate stijgt tot nieuwe hoogtes, "doodsteek voor bitcoin SV (BSV) en bitcoin cash (BCH)"

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) hash rate stijgt tot nieuwe hoogtes,

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin (BTC) hash rate is tot een nieuwe recordhoogte gestegen, blijkt uit data van Blockchain.com. Het nieuwe record bevestigt de goede gezondheid van het Bitcoin-netwerk, echter zou het volgens de bekende Bitcoin bull Max Keiser slecht nieuws zijn voor de Bitcoin forks bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV).
De hash rate van het netwerk is de snelheid waarmee bitcoin miners hash codes genereren. Onder andere het aantal miners en hoe efficient hun mining rigs zijn bepalen hoe hoog de hash rate is. Daarnaast betekent een hoge hash rate dat het netwerk veilig is aangezien het steeds moeilijker en duurder wordt voor een aanvaller om het netwerk aan te vallen.
In een Tweet stelt Max Keiser, onder andere bekend als presentator van het RT programma Keiser Report, dat de stijgende hash rate van bitcoin een “doodsteek” is voor BSV en BCH, beide forks van bitcoin:

“ATH voor #Bitcoin hashrate is de doodsteek voor BCH & BSV

Stijgende BTC-hashrate duidt ook op een onstuitbare hebzucht naar macht door het protocol dat het bestaansvermogen van fiat-valuta wegvaagt

Bitcoin hervormt de wereldeconomie door het wereldwijde energienetwerk te stelen.”


Nu de stijgende hash rate doorzet is de verwachting dat de difficulty ook zal gaan stijgen. De difficulty is een onderdeel van het Bitcoin-netwerk dat ervoor zorgt dat de concurrentie eerlijk blijft en dat niet één partij met veel miners de macht kan krijgen. De schatting is dat de difficulty met 5,4% naar boven wordt bijgesteld. Dat is de op twee na grootste correctie sinds de halving in mei.
Augustus was daarnaast een goede maand voor de bitcoin miners. Zij verdienden in de vorige maand ruim 20% meer dan de maand ervoor. Lees hier hoeveel zij precies verdienden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie