Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/06/2020 19:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2020 19:07

Bitcoin (BTC) miners lijken weer op oude niveau na meest recente 'difficulty adjustment'

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners lijken weer op oude niveau na meest recente 'difficulty adjustment'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met Bitcoin (BTC)-blocks die langzamer gemined worden, transactiekosten die omhoog schoten en BTC die uit miner-wallets stromen, leek het erop dat een groot aantal miners zich capituleerde wegens de halving die in mei plaatsvond.
Zo meldde Matt D’Souza, een hedgefondsmanager en de chief executive officer van Blockware Mining, dat 30% van de bitcoin-miners het risico liepen van “extreme capitulatie,” wat waar bleek te zijn nadat het minen van de blocks slomer ging.


Echter nadat de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk automatisch aangepast is met een daling van 10%, zijn miners weer terug op niveau en ontwikkelen interessante voordelen zich in deze markt.
Elke twee weken worden er ongeveer 2016 blocks gemined op het netwerk. Hiermee is het de bedoeling dat ongeveer elke 10 minuten er een block wordt ontdekt. Wanneer dit niet gebeurt, zal het protocol proberen deze graad, of difficulty, aan te passen om ervoor te zorgen dat de netwerk omstandigheden normaal blijven.
De meest recente verandering in de moeilijkheidsgraad was op 4 juni, toen deze een daling zag van 9,29%. Dit is de op zes na grootste negatieve aanpassing en de vierde van het jaar. Miners die snel anticipeerden op de aanpassing konden hierdoor een kleine boost in hun winsten krijgen.
Zo heeft Rafael Schultze-Kraft, CTO van blockchain-analyse bedrijf Glassnode, opgemerkt dat er onlangs in een uur tijd 12 blocks zijn gemined en dat op drie verschillende momenten. Dit betekent dat de miners drie keer het dubbele aantal blocks hebben gemined in een uur.


Analysten nemen dit waar als een bullish signaal voor de toekomstige bitcoin-koers. Ten eerste verzwakt het de angst voor de capitulatie van miners. Dit is significant aangezien wordt geloofd dat de capitulatie van miners de oorzaak was van onder andere de daling van december 2018, toen de markt van $6.000 naar $3.150 daalde.
Uit andere on-chain gegevens blijkt dat de miners in plaats van hun geminede coins verkopen, ze deze hodlen. Hierdoor neemt de verkoopdruk op de markt af.
Als laatste merkte Hans Hague, senior analist bij crypto-asset fonds Ikigai Asset Management, op dat bitcoin volop gespaard wordt, wat volgens hem samen met de recente halving betekent dat er iets moois staat te wachten in de toekomst.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie