Home Nieuws Mining Bitcoin (BTC) miners verbruiken evenveel energie als dit land!

Bitcoin (BTC) miners verbruiken evenveel energie als dit land!

Bitcoin (BTC) draait op een Proof-of-Work (Pow) protocol, wat betekent dat transacties worden verwerkt door bitcoin miners. Maar hoeveel energie verbruiken deze miners nou eigenlijk, en welk land in de wereld verbruikt evenveel energie als het Bitcoin-netwerk?

- Advertentie -

Miners hebben de taak om complexe rekensommen op te lossen. Het doel is om zoveel mogelijk sleutels van 64 tekens uit te spuwen, ook wel hash keys genoemd. De miner past voordat het een hash key genereert een klein stukje data aan zodat de hash key steeds verschilt. Zodoende spuwt een miner veel verschillende hash keys uit.

Zodra de miner een hash key vindt die voldoet aan de door het Bitcoin-netwerk gestelde eisen, mag de miner een block met transactiedata toevoegen aan de blockchain. Als beloning krijgt de miner 6,25 BTC. Dit is waar alle bitcoins die de markt in omloop zijn vandaan komen.

Het feit dat bitcoin mining veel energie verbruikt is een soort beveiligingsmechanisme. Doordat er veel energie nodig is om transacties te verwerken, kan een hacker niet zomaar transactiedata aanpassen. Hiervoor zou een hacker immens veel rekenkracht nodig hebben, wat immens veel geld kost waardoor het niet rendabel is om het netwerk aan te vallen.

Bitcoin verbruikt elektriciteit meer dan dit land

Maar hoeveel energie verbruiken alle miners nou eigenlijk bij elkaar? Digiconomist houdt gegevens bij en maakt schattingen van het verbruik. De laatste schatting op 11 september laat zien dat het netwerk jaarlijks 61.131 terawattuur verbruikt.

Hiermee verbruikt het gehele Bitcoin-netwerk ongeveer evenveel elektriciteit als Tsjechië! Kijken we naar Nederland dan zou de energie die bitcoin miners nu verbruiken ons land voor 60% kunnen laten draaien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.350,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.096,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.118,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.162,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.213,40 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...