Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) mining fabrikant Bitmain in Beijing overgenomen met behulp van privébewakers

Een van ’s werelds grootste bitcoin (BTC) miner fabrikanten Bitmain wordt al een aantal maanden geteisterd door een interne machtsstrijd. Op 3 juni kwam er een bizar nieuw hoofdstuk bij. Het kantoor in Beijing zou namelijk over zijn genomen in wat lijkt op een coup.

Volgens een nieuwsbericht van het Chinese BlockBeats heeft de voormalig CEO van Bitmain, Micree Zhan, privébewakers ingehuurd om het kantoor in Beijing fysiek over te nemen. Van de overname zouden ook video-opnames zijn opgedoken.

- Advertentie -

De dag na de coup publiceerde Zhan een bericht waarin hij stelt dat hij de controle over het kantoor weer heeft overgenomen. Werknemers zouden daarnaast gewoon naar hun werk moeten komen alsof niets veranderd is.

Daarnaast stelt Zhan dat hij toegewijd blijft om de beste chips te ontwikkelen met Bitmain en dat hij zich in zal blijven zetten voor blockchain en Artificial Intelligence (AI). Ten slotte belooft hij dat Bitmain’s Initial Public Offering (IPO) door zal gaan, waarmee hij $50 miljard hoopt op te halen.

Mars Finance, de grootste aandeelhouder in Bitmain en gevestigd in Hong Kong reageerde vol verbazing op de ontwikkeling. Jihan Wu, oprichter van Bitmain en Mars Finance, heeft de overname veroordeeld en gezegd dat Mars Finance de grootste aandeelhouder blijft.

Of dit ook echt zo is, is nog maar de vraag. Juridisch gezien zou Wu niet echt sterk staan doordat Zhan eerder al een belangrijke positie binnen het bestuur wist over te nemen. De strijd binnen Bitmain is al sinds mei aan de gang. Toen werd geclaimd dat Zhan, wie op dat moment CEO was van Bitmain, geen CEO meer was.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.071,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.090,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.118,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.162,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.252,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.071,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.090,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.118,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.162,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.252,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...