Timo Bult Timo Bult
01/10/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2021 12:15

Bitcoin (BTC) op de vulkaan: El Salvador minet eerste bitcoin met vulkanische energie!

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) op de vulkaan El Salvador minet eerste bitcoin met vulkaan energie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag is er voor het eerst bitcoin (BTC) gemined met behulp van energie uit een vulkaan! Dat kondigde de president van El Salvador eerder vandaag aan in een tweet.

El Salvador is een land met veel vulkanen. Het land wekt veel energie op met zogehete geothermische krachtcentrales. Deze centrales gebruiken de warmte in de aarde rondom vulkanen om energie op te wekken. El Salvador wekt ongeveer 25% van het totale energieverbruik van het land op met dergelijke geothermische krachtcentrales. En nu is dus de eerste vulkanische bitcoin geboren!

Het Centraal-Amerikaanse land was het eerste land ter wereld dat bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. De president, Nayib Bukele, liet ten tijde van de ingang van de wet al weten bitcoin met vulkanische energie te willen minen. Hij schreef toen in een tweet:

“Ik heb zojuist de president van ons geothermische elektriciteitsbedrijf geïnstrueerd om een plan op te stellen om faciliteiten voor Bitcoin-mining aan te bieden met zeer goedkope, 100% schone, 100% hernieuwbare, 0-emissie-energie van onze vulkanen”

En dat lijkt nu dus daadwerkelijk te lukken. Bukele deelde vanochtend een tweet met de balans van een mining account. Tot zover minede het land 0.01083155 BTC, waarschijnlijk als onderdeel van een mining pool.

“We zijn nog aan het testen en installeren, maar dit is officieel de eerste Bitcoin-mining met de volcanode,” aldus de president. Het lijkt een ideale oplossing te zijn voor het probleem omtrent Bitcoin’s energieverbruik. Veel tegenstanders vinden dat de energie die Bitcoin verbruikt te gek is en dat de uitstoot van het netwerk te groot is.

De afgelopen maanden zijn steeds meer bitcoin mining bedrijven echter de groene route ingeslagen. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van groene stroom of beloven hun uitstoot te compenseren. De bitcoin mining operatie van El Salvador is tevens een 100% groene oplossing en mogelijk het begin van een grotere ontwikkeling in het land.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie