Timo Bult Timo Bult
02/01/2021 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2021 20:04

Bitcoin (BTC) voorraad droogt op: Grayscale koopt bijna 3 keer meer dan er gemined wordt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JP_morgan_verwacht_bitcoin-koers_naar_1250_dollar_zal_kelderen

Bitcoin (BTC) heeft vandaag met veel geweld de $30.000 doorbroken. Het is de meest recente beweging van de moeder der aller cryptocurrencies in een grotere beweging op de lange termijn die eigenlijk alleen maar opwaarts lijkt te zijn. De reden van deze beweging lijkt voornamelijk bij de grote investeerders te liggen, die massaal bitcoin blijven kopen.
In de loop van 2020 werd bitcoin langzaam door deze grote investeerders omarmd. De adoptie van bitcoin gaat met zo’n snelvaart dat er al een tijd lang veel meer bitcoins worden opgekocht dan er gemined worden door alleen al Grayscale, de bekende crypto fondsbeheerder. In een tweet laat Coin 98 Analytics zien hoe groot de onbalans is tussen de nieuwe bitcoins die de markt opstromen en de hebzucht van Grayscale:


In december werd door Grayscale 72.950 bitcoins gekocht. Dit terwijl miners slechts 28.112 bitcoins op de markt brachten. Kortom, het aanbod is veel lager dan wordt opgekocht wat natuurlijk leidt tot stijgende prijzen zoals we die nu zien.
Grayscale is overigens niet het enige bedrijf dat bitcoins koopt, er zijn er nog een aantal naast de kleinere investeerders natuurlijk. Al deze partijen dragen eraan bij dat het aanbod in rap tempo opdroogt met dus een stijgende bitcoin prijs tot gevolg.

Belangrijke mijlpaal net voor het einde van het jaar

De fondsen van Grayscale zijn dan ook behoorlijk gegroeid in de afgelopen maanden. Nog net voor het einde van 2020 werd de mijlpaal van $20 miljard aan activa onder beheer doorbroken. In totaal bezit het bedrijf nu $20,2 miljard aan crypto namens haar klanten.


$17,5 miljard van die $20,2 miljard bestaat uit bitcoins. Het tweede grootste fonds is het Ethereum Trust-fonds dat ETH bezit ter waarde van $2,2 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie