Rico Engelbarts
06/05/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2020 06:06

Bitcoin (BTC) zal binnen 6 maanden gaan stijgen, verwacht 45% van ondervraagde miners

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) zal binnen 6 maanden gaan stijgen, verwacht 45% van ondervraagde miners

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een peiling van digital asset bedrijf RockX laat zien dat 45% van 42 prominente Aziatische bitcoin (BTC) miners ervan overtuigd is dat de koers zal gaan stijgen. Daarnaast verwacht 57% van Chinese bitcoin miners dat binnen zes maanden de vraag naar bitcoin zal gaan stijgen wat zal betekenen dat de prijs zo mogelijk hetzelfde zal gaan doen.
De voorspelde prijs zal daarom pas laat na de halving bereikt worden, die begin mei zal plaatsvinden. Volgens RockX laat 45% van de ondervraagden weten dat ze verwachten dat bitcoin een prijs van $10.000 tot $12.000 zal bereiken. 24% is overtuigd dat bitcoin rond de $10.000 blijft hangen met een lage volatiliteit en een kleine 14% gelooft dat de koers de $15.000 zal gaan halen.


Het onderzoek, dat zijn polling heeft gebaseerd op input van 42 van de meeste prominente bitcoin miners en cijfers in het Aziatische crypto-ruim, laat ook zien dat driekwart van de ondervraagden gelooft dat de koers stijgt door nieuw vertrouwen in de cryptomarkt. Volgens RockX zijn de ondervraagden onder andere F2Pool’s CEO Yu Chao, Wayne Zhao, Pandaminer en OXBTC CEO, Wilson Guo.

Geen significante verandering in bitcoin-hashrate

Terwijl een recent onderzoek van Blockfolio meldt dat 37% van de ondervraagden verwacht dat de hashrate zal toe nemen na de halving, is het onderzoek van RockX minder positief. Het onderzoek van RockX stelt juist dat 57% verwacht dat de hashrate ongeveer gelijk zal blijven na de halving, wat neerkomt op ongeveer 110 tot 130 exahashes per dag.
Ondanks de halvering van de beloningen voor BTC miners, zal volgens veel Chinese miners Bitmain’s Antminer S9 zijn winstgevendheid behouden. Ondanks zijn populariteit is de ASIC-miningchip niet de meest energie-efficiënte miner die er bestaat. De miners kijken naar de mogelijkheid om door middel van waterkracht de kosten te drukken gezien juli in China bekend staat om het natseizoen.
Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat de difficulty naar boven is bijgesteld. Dit duidt op een toename van de hash kracht op het Bitcoin-netwerk.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie